INFORÁDIÓ 
2020. január 27. hétfő
Angelika

jégcsarnok

megyei jogú város

orendi mihály

korcsolya

phjongcshang 2018

Teleszórják az országot jégcsarnokokkal

Teleszórják az országot jégcsarnokokkal

Infostart / MTI

Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója szerint folytatni kell azt a munkát, amelynek köszönhetően a magyar sportolók kiválóan szerepeltek a vasárnap befejeződött phjongcshangi téli olimpián, s a férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó megszerezte az ország történetének első aranyérmét.

A Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke az M1 aktuális csatornán kedd reggel elmondta, hosszú út vezetett idáig, elég csak arra gondolni, hogy Szocsiban az egyéni versenyzőkön kívül csak a női váltó volt érdekelt, műkorcsolyázó pedig egyáltalán nem lépett jégre, míg Phjongcshangban már a short trackesek a maximális kvótaszámmal bírtak, Tóth Ivett révén pedig műkorcsolyázó is képviselte a magyar színeket.

A váltóról, amely Magyarország történetének első téli aranyérmét szerezte, kifejtette,

"történelmet írtak, ők a téli olimpiák Hajós Alfrédjai".

Orendi Mihály hozzátette, hogy a siker meglovagolásához szükséges tervek már korábban elkészültek: ennek az egyik alappillére egy központi felkészülési műhely létrehozása. Mint mondta a tervezés már elkezdődött, a folyamat hamarosan beindul, s várhatóan 2021-re elkészül a Nemzeti Korcsolyázó Központ. Megjegyezte,

a tervek szerint minden megyei jogú városban lesz majd jégcsarnok,

azonban a sportolók képzésére több tucat szakember kell, ezért a Testnevelési Egyetemmel együttműködve kívánnak világszínvonalú képzést folytatni.

"Mindemellett folytatni kell azt a figyelmes menedzseri tevékenységet, amely 2015 óta konkrétan történik a meglévő értékeink felkészítésében és versenyeztetésében" - fűzte hozzá.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018