eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Átvette a történelmi aranyérmet a magyar váltó – fotók

Átvette a történelmi aranyérmet a magyar váltó – fotók

Megkapta az olimpiai aranyérmeket, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba, vagyis a győztes rövidpályás gyorskorcsolyaváltó.

Az érmeket Schmitt Pál, a NOB tagja, a MOB tiszteletbeli elnöke adta át.

A magyarok ezúttal is poénnal készültek: míg egy nappal korábban a kangnungi jégcsarnokban a Usain Bolt jamaicai sprinter védjegyévé vált beállással szórakoztatták a közönséget, addig ezúttal lassított felvételt imitálva léptek fel a dobogó tetejére.

"Egy perccel előtte találtuk ki. Azt akartuk ezzel szimbolizálni, hogy milyen lassú és nehéz úton jutottunk el idáig" - mondta Liu Shaolin Sándor az éremátadás előtti vicces jelenetről.

A 9,25 centi átmérőjű, átlósan csíkozott aranymedál 586 gramm súlyú. A hátoldalán a phjongcshangi olimpia emblémája, illetve a versenyszám sportága és megnevezése látható. Az érem ezüstből van, amelyet hat gramm arannyal vontak be.

Magyarország először nyert aranyérmet a téli olimpiák történetében, korábban két ezüst- és négy bronzérmet gyűjtött, legutóbb a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtáncpáros volt második az 1980-as, Lake Placid-i játékokon.

Ez Magyarország 177. olimpiai, de első téli ötkarikás aranyérme.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×