eur:
389.53
usd:
357.79
bux:
73310.14
2024. július 22. hétfő Magdolna

Elődöntős 500 méteren Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoangot kizárták

A második helyen végzett Liu Shaolin Sándor a férfi 500 méteres rövidpályás gyorskorcsolya negyeddöntős futamában a pjongcsangi téli olimpián, ezzel bejutott az elődöntőbe.

Liu Shaolinnak az első futamban a kínai Zsen Ce-vej, az orosz Alekszandr Sulginov, a lengyel Bartosz Konopko és a kazah Gyenyisz Nikisa volt az ellenfele, és az első két hely valamelyikén kellett célba érnie a továbbjutáshoz.

A magyar versenyző a harmadik helyen kezdett, de szép hajrával, másfél körrel a vége előtt egy előzéssel feljött a második helyre.

A kínai Zsen Ce-vej olimpiai csúccsal, 40,032-vel nyert.

Liu Shaoang is érdekelt ebben a számban, ő a 4. futamban indult. A többedik rajt utáni sikeres start végül küzdelmes versenyt hozott neki: az utolsó előtti kanyarban a kazah Abzal Azsgalijevvel viaskodtak, aki kiszorította, így a negyedik helyen végzett a negyeddöntőben. A felvétel visszanézése után végül a kazah versenyző mehetett tovább, Liu Shaoangot feltartásért büntették és kizárták. 

Az elődöntőt 11.42-kor rendezik meg.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

A Demokrata Párton belül továbbra is nagy befolyással rendelkező Barack Obama támogatásának elvesztése miatt kényszerülhetett visszalépésre a jelenlegi amerikai elnök – mondta az InfoRádióban Farkas-Bede Katalin. A Budapesti Corvinus Egyetem docense arról is beszélt, hogy Amerikában legutóbb a XIX. században volt olyan, hogy egy elnök valamiképpen elvesztette pártja támogatását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×