eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Sevillában busz parkolhat a stadion gyepére

Sevillában busz parkolhat a stadion gyepére

A nap kérdése, hogy José Mourinho beparkoltatja-e a busz a Sevilla ellen a Sánchez Pizjuán Stadion egyik tizenhatosán belülre. A portugál edző is tisztában van azzal, hogy a Manchester Unitednek a múltban ritkán termett babér Spanyolországban.

Bármilyen hihetetlen, a „vörös ördögök” eddig huszonhárom spanyolországi nemzetközi kupameccsükből csupán hármat tudtak megnyerni. 2002-ben a Deportivót, 2010-ben a Valenciát, majd tavaly, már Mourinhóval, az Európa Liga-menetelés közepette a Celta Vigót verték meg. Nem éppen szuper kilátások, ha ezekhez még hozzávesszük, hogy David De Gea, a csapat kapusa még soha nem szerepelt győztes mérkőzésen a Sevilla ellen. Pedig hajdanán, még az Atlético Madrid tagjaként ötször is játszott.

Az angol csapat több játékosát, köztük Zlatan Ibrahimovicot is nélkülözni lesz kénytelen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, az első mérkőzésen, ugyanakkor a hírek szerint Paul Pogba visszatér. A francia játékosnak nem a legfényesebb a viszonya Mourinhóval, aki nem hajlandó „előjogokat” biztosítani játékosának. Pogbát lecserélte január végén a Tottenham elleni mérkőzésen, a 89 millió fontos középpályás pedig azóta nem játszott végig egyetlen mecset sem.

Alexis Sánchez is játékra kész, a chilei ezen a találkozón tér vissza a Bajnokok Ligájába. Mourinho vélhetően a De Gea – Valencia, Bailly, Smalling, Young – Matic, Pogba – Mata, Lingard, Sánchez – Lukaku tizenegyet tervezi. Vincenzo Montella, a spanyolok december vége óta a posztján lévő olasz edzője a Rico – Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero – N'Zonzi, Pizarro – Navas, Vazquez, Sarabia – Muriel gárdával készül.

A Sevilla a mostani idényben mindössze egy hazai mérkőzését veszítette el, s a nemzetközi porondon – különösen az Európa Ligában – nagyszerű a mérlege pályaválasztóként. Ugyanakkor korábban soha nem tudott a legjobb nyolc közé kerülni a Bajnokok Ligájában.

A nap másik mérkőzésén az AS Roma Harkovban játszik a Sahtar Donyeckkel. Az ukrán bajnok ősszel legyőzte ugyanabban a stadionban a Serie A listavezetőjét, a Napolit. Vélhetően nagy feladat hárul majd a brazilokra építkező Sahtar ellen a „farkasok” brazil kapusára, Alisson Beckerre, akiért a hírek szerint a Liverpool akár hetvenmillió fontot is hajlandó lenne adni a nyáron.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×