INFORÁDIÓ 

2018. május 25. péntek
Orbán

Miklós Edit keserű ébredése

Infostart
A koreai mínuszok helyett a meleg edzőteremben készül Miklós Edit már a következő szezonra - igaz, az olimpiai hetedik helyezett magyar alpesi síző ezt a rehabilitáció részeként teszi.

Az egy hónappal ezelőtti sérülése véget vetett Miklós Edit idei olimpiai álmainak, amit nemcsak fizikailag kell feldolgoznia.

"Nem könnyű, szívesebben lennék én is Koreában, sajnos a sors így hozta, és most itt vagyok Budapesten - mondta Miklós Edit elcsukló hangon a Sport 24-nek. - Megpróbálom feldolgozni, úgy érzem, hogy elég jól haladok. Persze, szomorú vagyok, hogy nem lehetek ott, de elfogadtam, és megy tovább az élet. Harcolok még tovább. A sérülés sokkal kisebb, a jobb lábamban csak egy keresztszalag-, egy belső szalag- és meniszkusz-sérülés volt. A tavalyihoz képest sokkal egyszerűbb, gyorsabb lesz a rehabilitáció."

A gyógytorna és az edzés napközben, míg az olimpia hajnalban van, így marad idő tévézni is. Már amikor van mit nézni, hiszen az alpesi sízők a tervezett vasárnap helyett csak kedden kezdhették meg a versenyeiket, továbbra sem ideális körülmények között.

"Ez a szezon szerintem ilyen szempontból már mindenkit megerősített, mert rengeteg versenyt lemondtak vagy arrébb toltak, de mindenképp nehéz egy ilyet feldolgozni. Ami jó a mostani olimpián, hogy egyből lemondják a kérdéses versenyeket, már a reggeli órában, és nem húzzák óráról órára a halasztást, ilyen szempontból a sportolóknak könnyebb."

Világkupa-bronzérmes sportolónknak egy újfajta kihívást is jelent az olimpia. "Nemcsak nézni fogom az olimpiát, hiszen szakkommentátor leszek, számomra ez egy új kihívás. Mindenképp ott leszek a képernyők előtt, és drukkolni fogok."

Legjobb alpesi sízőnk az idei játékokon sem csak a favoritok sikerét várja. "Érdekes lesz abból a szempontból, hogy ez egy olimpia, ahol mindig kivételes események történnek, és kivételes emberek nyernek, úgyhogy lesznek itt még meglepetések."

A címlapról ajánljuk