eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Miklós Edit keserű ébredése

Miklós Edit keserű ébredése

A koreai mínuszok helyett a meleg edzőteremben készül Miklós Edit már a következő szezonra - igaz, az olimpiai hetedik helyezett magyar alpesi síző ezt a rehabilitáció részeként teszi.

Az egy hónappal ezelőtti sérülése véget vetett Miklós Edit idei olimpiai álmainak, amit nemcsak fizikailag kell feldolgoznia.

"Nem könnyű, szívesebben lennék én is Koreában, sajnos a sors így hozta, és most itt vagyok Budapesten - mondta Miklós Edit elcsukló hangon a Sport 24-nek. - Megpróbálom feldolgozni, úgy érzem, hogy elég jól haladok. Persze, szomorú vagyok, hogy nem lehetek ott, de elfogadtam, és megy tovább az élet. Harcolok még tovább. A sérülés sokkal kisebb, a jobb lábamban csak egy keresztszalag-, egy belső szalag- és meniszkusz-sérülés volt. A tavalyihoz képest sokkal egyszerűbb, gyorsabb lesz a rehabilitáció."

A gyógytorna és az edzés napközben, míg az olimpia hajnalban van, így marad idő tévézni is. Már amikor van mit nézni, hiszen az alpesi sízők a tervezett vasárnap helyett csak kedden kezdhették meg a versenyeiket, továbbra sem ideális körülmények között.

"Ez a szezon szerintem ilyen szempontból már mindenkit megerősített, mert rengeteg versenyt lemondtak vagy arrébb toltak, de mindenképp nehéz egy ilyet feldolgozni. Ami jó a mostani olimpián, hogy egyből lemondják a kérdéses versenyeket, már a reggeli órában, és nem húzzák óráról órára a halasztást, ilyen szempontból a sportolóknak könnyebb."

Világkupa-bronzérmes sportolónknak egy újfajta kihívást is jelent az olimpia. "Nemcsak nézni fogom az olimpiát, hiszen szakkommentátor leszek, számomra ez egy új kihívás. Mindenképp ott leszek a képernyők előtt, és drukkolni fogok."

Legjobb alpesi sízőnk az idei játékokon sem csak a favoritok sikerét várja. "Érdekes lesz abból a szempontból, hogy ez egy olimpia, ahol mindig kivételes események történnek, és kivételes emberek nyernek, úgyhogy lesznek itt még meglepetések."

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×