eur:
393.96
usd:
369.63
bux:
65811.61
2024. április 23. kedd Béla
Minden idők leghidegebb olimpiája - tudósítás a helyszínről

Minden idők leghidegebb olimpiája - tudósítás a helyszínről

Nagyon hideg van most is Phjongcsangban – mondta az InfoRádiónak a magyar olimpiai csapat mellett dolgozó önkéntes. Tor Tamás szerint az olimpiai faluban jelenleg nagyon jó hangulat uralkodik.

Tor Tamás a megnyitó előkészületeiben segített a sportolóknak és az edzőknek.

„Minden idők leghidegebb olimpiája lehet” – hangsúlyozta az önkéntes. Abban a faluban, ahol ő van, hideg és szeles az időjárás, a másik – tengerparti – helyszínen enyhébb az idő, akár egy pulóverben is lehet sétálni a napon.

A hangulat szerinte nagyon jó, a sportolók közvetlenek, sokat beszélgetnek egymással. Mindegyik országnak van kitűzője, amelyet cserélgetnek egymás között, sokszor így indul a kommunikáció – tette hozzá.

Tor Tamásnak a magyar csapat kísérőjeként bejárása van az olimpiai faluba, nap mint nap találkozik a sportolókkal, de igyekszik nem zavarni őket. A helyszíneket többszöri becsekkolással lehet elérni, átnézik a táskákat, a bontott üvegeket elveszik, de akár a gyümölcsöket is. „Ezt már egy kicsit értetlenül néztem, de nyilván el kell fogadnom” – mondta az önkéntes, aki szerint nagy a készültség, katonák is védik a sportolókat.

A sportolók már feszültek, hiszen szombaton már érmekért is folyik a harc, egyesek éppen ezért ki is hagyták a megnyitó ceremóniát – árulta el Tor Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×