eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Depresszió után bikinimodell lehet Janics Natasa párjából

Depresszió után bikinimodell lehet Janics Natasa párjából

Homonnai Luca 16 évesen vb-ezüstérmes lett Janics Natasa párja, tavaly viszont egy idegbénulás miatt abba kellett hagynia a versenyzést, és lehet, hogy már nem is száll vissza a kajakba.

Homonnai Luca ötször nyert ifjúsági világbajnokságot, a 2015-ös felnőtt világbajnokságon Janics Natasával 200 méteren, 16 évesen (!) ezüstérmes lett. Megválasztották az év utánpótlás sportolójának, a legnagyobb kajakreménységnek tartották, majd jött 2017 márciusa, amikor elindult a még mindig csak 19 éves kajakos kálváriája. 

#workoutfit

Homonnai Luca (@luca.homonnai) által megosztott bejegyzés,

Egy éjszaka arra ébredt, hogy zsibbad a jobb vállöve, izomgörcsre gyanakodott, de kiderült, hogy egy vírustól idegbénulása lett. Az orvosok azt mondták, csak pihenjen, és két hónap múlva menjen vissza.

"Egyébként is pánikolós vagyok, de teljesen összeomlottam. Nekem akkor minden magánéleti problémámra az edzés volt a megoldás, kiszakítottak egy kilencéves rutinból,

depressziós lettem, úgy éreztem, hogy egy nagy semmi vagyok.

Nem tudtam itthon maradni, egy küzdelem volt az életem saját magammal. Ha megláttam egy kajakozó embert, rosszul lettem, meg kellett állnom az autóval, és át kellett adnom a kormányt másnak. Nem tudtam beletörődni, hogy nem evezhetek, irányíthatatlanná vált a hangulatom" - mondta a kajakkenusport.hu oldalnak.

Elment egy pszichológus szakemberhez, endokrinológus is kivizsgálta, és kiderült, hogy pajzsmirigy-alulműködése, valamint inzulinrezisztenciája van. Emiatt bírta nehezen kezelni a kajakozással járó stresszt is, elárulta, hogy

2016-ban volt egy olyan pillanat, amikor a fél arca lebénult tőle. 

Vár még rá egy vizsgálatsor, de elkezdett fitneszezni, és ez sokat segít. Rengeteget javult a háta, sokkal erősebb lett.

"Lelkileg is helyrejöttem, gyógyszerekkel helyre rakták a hormonokat, kezd kiegyenesedni az életem. Az is lehet, hogy

április-május környékén elindulok egy fitneszversenyen bikinimodell kategóriában,

mert azért még mindig a versenyzés éltet" - mondta Homonnai Luca. Három hete, hosszú idő után ismét lement evezni is, de közben még érezte a fájdalmat. Egyesülete és versenyzői engedélye nincs, de hivatalosan még nem vonult vissza.

"Hogy mit hoz a jövő, azt nem tudom, azt sem tudom, hogy holnap hol leszek, és mit csinálok - mondta a fiatal versenyző, aki most készül az érettségire. -

Nagyon hiányzik az a közeg, de még nem tudnék 20 kilométereket evezni,

néhány hónapot biztosan várni kell arra, hogy kiderüljön, vissza tudok-e térni."

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×