eur:
394.29
usd:
370.37
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Befalazták a Duna Arénát

Befalazták a Duna Arénát

Már állnak az északi és déli oldalfalak a Duna Aréna lebontott ideiglenes lelátói helyén, hamarosan végeznek a Dagály korszerűsítésével is.

A Duna Aréna költsége bruttó 49 milliárd forint, a fővállalkozói szerződés 2015. májusi aláírása óta nem változott – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) Nonprofit Zrt. Az ár a 2017. júliusi vizes világbajnokság utáni bontást is tartalmazza, benne az ideiglenes lelátók szétszerelését és a főépület átalakítását, ami a terveknek megfelelően halad.

Az ideiglenes lelátók elemeiből a Hungexpo területén épül parkolóház, de felhasználhatók csarnoképítéshez vagy újrahasznosított formában tetőszigeteléshez is.

Az ideiglenes lelátók helyén a főépület északi és déli oldalfalai elkészültek,

a külső homlokzaton pedig már a látványburkolat tartóelemeit szerelik fel. Az épületben új helyiségeket alakítottak ki, így új helyre kerül a versenyzők fitneszterme, és készült egy civil látogatók által használható edzőterület is.

Az aréna tőszomszédságában lévő Dagály strandfürdő felújítására még decemberben csoportosított át 1,1 milliárd forintot a kormány, ebből egymilliárdot a budapesti konferenciaközpont keretéből, százmilliót pedig a világbajnokság dologi költségvetéséből. Teljes körűen korszerűsítik a csaknem hetvenéves, elavult létesítményt. A rekonstrukció révén a pesti oldal legnagyobb területű strandja a Duna Arénával funkcionálisan kiegészülve a terv szerint 2018 második negyedévétől várja az úszni, kikapcsolódni vágyó családokat, az úszásoktatásban részt vevő óvodásokat, kisiskolásokat, illetve a verseny- és hobbisportolókat.

A világbajnokság rajtjáig elkészült az új, 50 méteres medence, a 25 méterest átépítették, és felújították a főépületet. A második ütemben alakítják ki a medencék környezetét, továbbá kiépítik a nyári öltözőket és a vizesblokkokat. Megújulnak a pillangómedencék, befejeződnek a strand kert- és tájépítészeti munkái, a déli részen tematikus játszópark készül, és kibővítik a sportpályákat.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×