eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Befalazták a Duna Arénát

Befalazták a Duna Arénát

Már állnak az északi és déli oldalfalak a Duna Aréna lebontott ideiglenes lelátói helyén, hamarosan végeznek a Dagály korszerűsítésével is.

A Duna Aréna költsége bruttó 49 milliárd forint, a fővállalkozói szerződés 2015. májusi aláírása óta nem változott – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) Nonprofit Zrt. Az ár a 2017. júliusi vizes világbajnokság utáni bontást is tartalmazza, benne az ideiglenes lelátók szétszerelését és a főépület átalakítását, ami a terveknek megfelelően halad.

Az ideiglenes lelátók elemeiből a Hungexpo területén épül parkolóház, de felhasználhatók csarnoképítéshez vagy újrahasznosított formában tetőszigeteléshez is.

Az ideiglenes lelátók helyén a főépület északi és déli oldalfalai elkészültek,

a külső homlokzaton pedig már a látványburkolat tartóelemeit szerelik fel. Az épületben új helyiségeket alakítottak ki, így új helyre kerül a versenyzők fitneszterme, és készült egy civil látogatók által használható edzőterület is.

Az aréna tőszomszédságában lévő Dagály strandfürdő felújítására még decemberben csoportosított át 1,1 milliárd forintot a kormány, ebből egymilliárdot a budapesti konferenciaközpont keretéből, százmilliót pedig a világbajnokság dologi költségvetéséből. Teljes körűen korszerűsítik a csaknem hetvenéves, elavult létesítményt. A rekonstrukció révén a pesti oldal legnagyobb területű strandja a Duna Arénával funkcionálisan kiegészülve a terv szerint 2018 második negyedévétől várja az úszni, kikapcsolódni vágyó családokat, az úszásoktatásban részt vevő óvodásokat, kisiskolásokat, illetve a verseny- és hobbisportolókat.

A világbajnokság rajtjáig elkészült az új, 50 méteres medence, a 25 méterest átépítették, és felújították a főépületet. A második ütemben alakítják ki a medencék környezetét, továbbá kiépítik a nyári öltözőket és a vizesblokkokat. Megújulnak a pillangómedencék, befejeződnek a strand kert- és tájépítészeti munkái, a déli részen tematikus játszópark készül, és kibővítik a sportpályákat.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×