INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

duna aréna

dagály strand

kkbk

Befalazták a Duna Arénát

Befalazták a Duna Arénát

Infostart

Már állnak az északi és déli oldalfalak a Duna Aréna lebontott ideiglenes lelátói helyén, hamarosan végeznek a Dagály korszerűsítésével is.

A Duna Aréna költsége bruttó 49 milliárd forint, a fővállalkozói szerződés 2015. májusi aláírása óta nem változott – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) Nonprofit Zrt. Az ár a 2017. júliusi vizes világbajnokság utáni bontást is tartalmazza, benne az ideiglenes lelátók szétszerelését és a főépület átalakítását, ami a terveknek megfelelően halad.

Az ideiglenes lelátók elemeiből a Hungexpo területén épül parkolóház, de felhasználhatók csarnoképítéshez vagy újrahasznosított formában tetőszigeteléshez is.

Az ideiglenes lelátók helyén a főépület északi és déli oldalfalai elkészültek,

a külső homlokzaton pedig már a látványburkolat tartóelemeit szerelik fel. Az épületben új helyiségeket alakítottak ki, így új helyre kerül a versenyzők fitneszterme, és készült egy civil látogatók által használható edzőterület is.

Az aréna tőszomszédságában lévő Dagály strandfürdő felújítására még decemberben csoportosított át 1,1 milliárd forintot a kormány, ebből egymilliárdot a budapesti konferenciaközpont keretéből, százmilliót pedig a világbajnokság dologi költségvetéséből. Teljes körűen korszerűsítik a csaknem hetvenéves, elavult létesítményt. A rekonstrukció révén a pesti oldal legnagyobb területű strandja a Duna Arénával funkcionálisan kiegészülve a terv szerint 2018 második negyedévétől várja az úszni, kikapcsolódni vágyó családokat, az úszásoktatásban részt vevő óvodásokat, kisiskolásokat, illetve a verseny- és hobbisportolókat.

A világbajnokság rajtjáig elkészült az új, 50 méteres medence, a 25 méterest átépítették, és felújították a főépületet. A második ütemben alakítják ki a medencék környezetét, továbbá kiépítik a nyári öltözőket és a vizesblokkokat. Megújulnak a pillangómedencék, befejeződnek a strand kert- és tájépítészeti munkái, a déli részen tematikus játszópark készül, és kibővítik a sportpályákat.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018