eur:
393.33
usd:
367.34
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Lékai kifakadt, a csehek megkavarták a helyzetet

Lékai kifakadt, a csehek megkavarták a helyzetet

Csalódottan értékelték a spanyolok elleni 27-25-ös vereséget a magyar kézilabda-válogatott tagjai. A csapatnak szerdán négy góllal kell győznie Csehország ellen a továbbjutáshoz.

Schuch Timuzsin csapatkapitány kiemelte, a magyar férfi kézilabda-válogatott nem három mérkőzésre érkezett a horvátországi Európa-bajnokságra, a célja továbbra is a középdöntőbe jutás.

"Csak így lehetett esélyünk, ahogy hétfőn kijöttünk a pályára. A dánok ellen a negyvenedik percre elfáradtunk, de most megpróbáltunk hatvan percen át küzdeni és a maximumot hozni" - nyilatkozta a Telekom Veszprém beállója, miután a válogatott 27-25-re kikapott az előző Eb-n ezüstérmes Spanyolországtól a kontinenstorna D csoportjában, hétfőn Varasdon.

Schuch Timuzsin hozzátette, az volt a legfontosabb, hogy hátul biztosak legyenek, jól védekezzenek, mert lehetett tudni, hogy akkor bírni fogják a meccs végéig.

A magyar csapat szombaton 32-25-re kikapott az olimpiai bajnok Dánia csapatától, szerdán pedig Csehországgal találkozik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

"A cseheket meg kell vernünk, mert nem három mérkőzésre érkeztünk ide, Varasdra.

Fejlődik a csapat, ezt jól lehetett látni. Előreléptünk, és remélem, ezt tovább tudjuk vinni a következő összecsapásra is"

- mondta a csapatkapitány.

Balogh Zsolt szerint sokkal többet, jobb eredményt érdemelt a válogatott.

"A meccs elején sok technikai hibát vétettünk, kapkodtunk, ami nem megengedett. Mindenki nagyon akart, igyekeztünk átlendülni, szerettünk volna vezetést szerezni a szünetre, de csak szorossá tudtuk tenni az állást" – mondta a lefújás után a MOL-Pick Szeged játékosa.

A jobbátlövő hangsúlyozta, a második félidőre nagyon jó hozzáállással tértek vissza, de néhány apró hiba, pontatlanság miatt nem sikerült a bravúr.

"Nagyon csalódott vagyok, mert sokkal többet érdemeltünk volna.

Végig ott voltunk a nyakukban, nagyon bosszantó így kikapni. Úgy gondolom, semmivel nem voltak jobbak a spanyolok, talán a nagyobb tapasztalat szólt mellettük, a végjátékban ez dönthetett" - mondta Balogh, aki hét lövésből ötször talált a kapuba.

A meccs legjobbjának választott Lékai Máté nehezen emésztette meg a vereséget

„Nem tudom, biztos újra kellene nézni még egyszer a mérkőzést, de egyszerűen hihetetlen volt, hogy az utolsó öt percben két kétperces büntetést is kaptunk. Miért nem nézték vissza ezeket a helyzeteket videón? Amikor Guardiola megsérült az első félidőben, hosszasan videóztak, a végén, a sorsdöntő pillanatokban pedig nem voltak hajlandóak megnézni ezeket a szituációkat. Ha rendelkezésre áll ez a technológia, miért nem használják? Ezért vezették be a videobírót, nem? Lehet, hogy két percet értek az esetek, a meccs hevében nem tudtam jól megítélni, de legalább megnézték volna még egyszer, hogy megbizonyosodjanak róla.

Azért meg tudnak büntetni ezer euróra, hogy rossz színű ruhát veszek fel, ezt meg nem nézik vissza.

Nem tart sok ideig, ugyanakkor meccset eldöntő momentumról lehet szó” - mondta az NSO beszámolója szerint az irányító.

A magyar válogatott akkor juthat tovább a középdöntőbe, vagyis érheti el az előzetesen kitűzött célt, ha

legalább négy góllal nyer a csehek ellen.

Ha ugyanakkor kevesebb góllal győz az együttes, akkor lehet esély, ha a dánok nem kapnak ki a spanyoloktól. Csehország ugyanis hétfőn este nagy meglepetésre 28-27-re legyőzte az olimpiai címvédő Dániát. A csehek az első fordulóban 17 góllal kaptak ki a spanyoloktól, de ezúttal a remekül védő Martin Galia kapus és a nyolcgólos Ondrej Zdrahala vezetésével diadalmaskodtak.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a legerősebb a Fidesz, de hat induló is megugorhatja a küszöböt az EP-választáson

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyedének támogatottságára számíthatott; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss közvélemény-kutatásából. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort, a Závecz Research ügyvezetőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×