eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A gólkirály csak a 35. helyen szerénykedik a Premier League kereseti listáján

A gólkirály csak a 35. helyen szerénykedik a Premier League kereseti listáján

Harry Kane, a Tottenham csatára szerezte a legtöbb gólt a legerősebb európai ligák játékosai közül a 2017-es esztendőben (s még javíthatja is az eredményét a szombati fordulóban), de a Premier League fizetési listáján még az első tizenötbe sem fér be.

Az irdatlan léptékű televíziós pénzek, illetve a tulajdonosok gazdagsága már valóban a csillagos ég határáig nyomta fel az angol élvonal legjobb csapataiban játszók fizetését. Ezúttal is igaz az a tétel, hogy a legnagyobb fizetést garantálni tudóké a legerősebb keret, hiszen ilyen tekintetben is kiemelkedik a két manchesteri klub a mezőnyből.

A Premier League legjobban kereső nyolc játékosából hét a City vagy a United tagja.

Az első helyen Paul Pogba áll, heti 290 000 fontos fix pénzzel, ami nagyjából 101,5 millió forintnak felel meg. A második belga klubtársa, Romelu Lukaku (250 000), a harmadik holtversenyben Sergio Agüero (City), Yaya Touré (City és Zlatan Ibrahimovic (United), egyaránt 220 000 fonttal.

A heti kétszázezer fontos határt még hárman érik el a ligában: David De Gea (United), Kevin Debruyne (City) és a Manchesteren kívüli világ legtöbbet keresője, Eden Hazard, a Chelsea belga középpályása.

A fenti listából az is kiderül, hogy

a külföldi sztárokat lényegesen jobban fizetik, mint a Premier League hazai futballistáit,

de akár azt a következtetést is levonhatjuk, hogy nincs ma olyan angol futballista, aki értékben, presztízsben versenyezhetne a légiósokkal. A „háromoroszlános” válogatott tagjai közül a liverpooli Daniel Sturridge a maga 150 000 fontos heti fizetésével, holtversenyben, a tizenharmadik.

Harry Kane „csupán” 110 000 fontot, nagyjából 38,5 millió forintot keres hetente a prémiuk nélkül, ezzel holtversenyben a 35. helyen áll a Premier League kereseti listáján, Ngolo Kantéval, Aaron Ramseyvel, Ashley Younggal és Sead Kolasinccal. Ezzel ő a Tottenham legtöbbet kereső futballistája.

Az előtte álló 34 játékos közül tízen a Manchester Unitedtől, kilencen a Manchester Citytől, négyen a Chelsea-től, ugyancsak négyen a Liverpooltól, hárman az Arsenaltól kapják a fizetésüket. Egy-egy játékos előzi meg az Evertonból, a Crystal Palace-ből és a West Ham Unitedből. Joe Hart ugyan a West Hamben véd kölcsönjátékosként, de ő is a Manchester City tagja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×