eur:
394.86
usd:
370.64
bux:
65219.85
2024. április 19. péntek Emma

A Honvéd nyerni tudott Felcsúton

A bajnok Bp. Honvéd 2-0-ra győzött Felcsúton a Puskás Akadémia ellen. A Paks ugyancsak 2-0-ra verte otthon a Haladást az OTP Bank Liga negyedik fordulójában.

A címvédő Budapest Honvéd 2-0-ra győzött az újonc Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombati játéknapján. A kispestiek legutóbb április 22-én, a Vasastól kaptak ki az élvonalban, veretlenségük immár kilenc mérkőzés óta tart.

Kiegyenlített játék és kevés komoly helyzet jellemezte az első félidőt, amelynek végén a vendégek egy potyagóllal szereztek vezetést: Davide Lanzafame 30-35 méterről elvégzett szabadrúgása után mindenki fölött elsuhant a labda, ez pedig annyira megzavarta Branislav Danilovic kapust, hogy szerencsétlenül ért bele, és a lábai között a hálóba pattant.

Egy szerencsétlen becsúszás következtében a felcsútiak játékosa, Radó András a földre került a 14. percben, hordágyon vitték le a pályáról, és kiderült, hogy eltörött a lába.

A szünet után támadólag lépett fel a Puskás Akadémia, mégis a kispestiek voltak eredményesek, miután Lanzafame beadását Eppel Márton fejelte a kapuba.

A hazaiaknak a folytatásban is akadtak lehetőségei, de a remekül védő Gróf Dávid kapujába nem tudtak betalálni.

Megszerezte első győzelmét a Paks: a tolnaiak hazai pályán 2-0-ra nyertek a Haladás ellen.

A rendkívül meleg időben - Pakson az este nyolc órás kezdés ellenére is 30 Celsius-fok körüli hőmérséklet várta a csapatokat - a hazaiak futballoztak veszélyesebben az első félidőben, mégis a szombathelyiek jártak közelebb a gólszerzéshez, Ramos azonban csak a kapufát találta el.

A fordulást követően öt perc alatt eldöntötte a mérkőzést a Paks: a vezetést egy szöglet eredményezte, majd egy tanítani való kontra végén született meg a második gól. A folytatásban a hazaiak többször is növelhették volna a különbséget, de az eredmény nem változott.

Puskás Akadémia FC-Budapest Honvéd FC 0-2 (0-1)

Felcsút, 1786 néző, v.: Bognár

Gólszerzők: Lanzafame (45.), Eppel (60.)

Paksi FC-Swietelsky Haladás 2-0 (0-0)

Paks, 1073 néző, v.: Vad II

Gólszerzők: Szabó J. (57.), Bartha (62.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×