eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál
Megvan, hova költözhetnek Hosszú Katinkáék

Megvan, hova költözhetnek Hosszú Katinkáék

Csillebércre költözhet Hosszú Katinka úszóakadémiája, az Iron Aquatics. A volt úttörőtábor területe állami tulajdonba kerül.

Az állam felhagy az évek óta tartó pereskedéssel, és inkább peren kívüli egyezség keretében fizet Rácz Péternek, az Magyar Úttörőszövetség egykori elnökének, hogy őszre visszaszerezhesse a csillebérci tábort – írta a 24.hu.

A Bors is úgy tudja,

a 46 hektáros ingatlan területén üzemeltetheti majd úszóakadémiáját Hosszú Katinka.

A lap információja szerint tavaly ősszel már tárgyaltak arról, hogy saját akadémiát kap a háromszoros olimpiai bajnok úszó, de a folyamat az utóbbi időben gyorsult fel. Ennek az az oka, hogy a vizes világbajnokság után a Duna Aréna a nagyközönség előtt is megnyílik, így Hosszú és tanítványai már nem használhatják kizárólagosan a létesítményt.

A lapnak a Magyar Úszószövetség sajtófőnöke azt mondta, hallottak a tervről, de ez nem az úszószövetség hatásköre, hanem az államé, ettől függetlenül remek ötletnek tartják az úszóakadémia létrehozását.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár még nem reagált a lap kérdéseire.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×