eur:
394.1
usd:
369.5
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Megvan az új szövetségi kapitány?

Megvan az új szövetségi kapitány?

Határon túli magyar szakembert kereshet a Magyar Labdarúgó Szövetség Bernd Storck helyére. A szövetségi kapitány sorsáról még a héten dönt a testület.

Bár az MLSZ elnöksége egyelőre csak meghallgatni készül Bernd Storck beszámolóját a labdarúgó-válogatott utóbbi időszakban nyújtott teljesítményéről, benne a gól nélkül zárt utolsó négy mérkőzéssel és az Andorra elleni 1-0-s történelmi vereséggel. Tartja magát a hír, hogy a szövetségi kapitánynak távoznia kell, és már az utódját is keresik.

Korábban többször felvetődött a kiváló romániai szakember, Bölöni László szerződtetése, de a hírek szerint ezúttal nem őt, hanem egy másik, szintén erdélyi származású edző lehet a befutó.

A Népszava információi szerint fel is vették a kapcsolatot László Csabával, aki legutóbb a Dunaszerdahely csapatát irányította, de éppen a napokban távozott, hogy a helyét aztán a Honvéddal frissen bajnoki címet szerző olasz Marco Rossi vegye át.

Az 53 éves székelyudvarhelyi születésű szakember a hírre annyit mondott, hogy

nem szeretne a dolgok elé menni.

László Csaba több mint tíz éve éppen a válogatottnál bukkant fel a magyar labdarúgásban: Lothar Matthäus másodedzője lett. Dolgozott közben a Ferencvárosnál, volt ugandai és litván szövetségi kapitány is, vezetőedzője volt a skót Heartsnak és a belga Charleroi-nak is. Tavaly az MTK-t irányította, míg legutóbb hetedik lett a szlovák bajnokságban a DAC együttesével.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×