eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Magyar edzők adnak leckét Bernd Storcknak

Magyar edzők adnak leckét Bernd Storcknak

Egervári Sándor és Bozsik Péter is lemondott a magyar labdarúgó-válogatott egy-egy történelmi veresége után. A volt szövetségi kapitányok példáját nem követte Bernd Storck, de az exkapitányok más meglepő dolgokat is tapasztaltak. A volt MLSZ-elnök szerint viszont a német szakembernek azonnal fel kellett volna ajánlania a lemondását.

Egervári Sándor 2010. augusztus 11. és 2013. október 11. között 34 mérkőzésen ült a válogatott kispadján, de nem volt kérdés, mit kell tennie, miután a Hollandia elleni idegenbeli vb-selejtező 8–1-es vereséget hozott.

"Az igazság az, hogy akkor, az amszterdami mérkőzés előtt tizenkilencre lapot húztunk, ugyanis csak győzelem esetén lett volna esélyünk a csoport második helyének megszerzésére. Támadóbb szellemű csapattal léptünk pályára, és ezt a bombaformában futballozó, klasszisok sokaságával felálló ellenfél kihasználta. Amikor megkaptuk a hatodik gólt, a kispadon szóltam a kollégáimnak:

ez már olyan eredmény, amely után fel kell ajánlani a lemondást"

- mondta Egervári Sándor a Nemzeti Sportnak. A találkozó után felhívta az MLSZ elnökét, Csányi Sándort, vele tudatta először, hogyan döntött, majd a sajtótájékoztatón bejelentette a lemondását. 

Az Andorra elleni vereségről azt mondta, sajnált jó néhány futballistát, mert olyan helyzetbe sodródtak, amilyenbe nagyon nem szerettek volna.

"Egy vb-selejtezőn játékosokat pihentetni olyan lépés, amelyet nem szabad felvállalni.

Nem tagadom, a kapitány válogatási elve nagy meglepetést okozott” - mondta a korábbi szakvezető.

Bozsik Péter szövetségi kapitányi munkája épp egy miniállam, Málta ellen ért véget: 2006. október 11-én idegenben szenvedett 2–1-es vereséget a nemzeti csapat, ezután Várhidi Péter vette át a helyét.

"Amikor a kamera Bernd Storck arcát mutatta,

belém hasított a gondolat: jól ismerem ezt az érzést.

Amikor uralkodnod kell az érzéseiden, rezignáltnak tűnsz, pedig valójában csak tehetetlen vagy. Amikor legszívesebben berohannál a pályára, és nyolc embert rángatnál a nyakánál fogva, hogy kisfiam, kezdj már el futni, koncentrálj már, csináld azt, amiről napokig beszéltünk, szedd végre össze magad! De nem tudsz már hatni az eseményekre" - mondta Bozsik Péter, és szerinte a helyzet sokkal összetettebb, mintsem az legyen a fontos, leváltsuk-e a kapitányt, vagy sem. A kulcskérdés ugyanis az, hogy

nincs nemzetközi szinten használható futballistánk,

aki sebességben, képzettségben, mentálisan európai mércével is minőségi labdarúgónak tekinthető.

"Bonyolult, összetett dolog ez, meg lehet indokolni egy kapitányváltást, a feletteseinek kell tudnia, szakmailag és emberileg alkalmas-e arra, hogy folytassa a munkát. De

egy edzőcsere önmagában biztosan nem oldja meg a problémát”

- vélekedett Bozsik Péter.

Laczkó Mihály  1989 és 1998 között többször is állt a Magyar Labdarúgó-szövetség élén, és egyértelmű a véleménye:

"Nagyon egyszerű ez, kérem szépen: Bernd Storcknak azonnal fel kellett volna ajánlania a lemondását."

Meglepve olvasta a hétfői lapokban, hogy a szövetségi kapitány 369 millió forintot keres, szerinte ezért a több mint tisztességes összegért nem ártana valamit mutatnia.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×