eur:
389.48
usd:
361.76
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Különleges sportesemény lesz ma az angol foci szentélyében

Különleges sportesemény lesz ma az angol foci szentélyében

A Wembley Stadionban labdarúgó helyett boksz-csúcstalálkozót rendeznek szombat este Volodimir Klicsko és Anthony Joshua részvételével.

A 41 esztendős, korábbi nehézsúlyú világbajnok ukrán a nála 14 esztendővel fiatalabb brit riválissal csap össze, aki jelenleg az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) világbajnoki címét őrzi. A felek fizikai paraméterei, felépítése szinte megegyező, mindketten voltak amatőrként olimpiai bajnokok, hasonlónak tetszik az ütőerejük is, így megoszlanak a tippek a várható londoni végeredményt illetően - írta az MTI.

Klicsko mellett szólhat a rutin, a több évtizedes tapasztalat, Joshua esélyeit fiatalsága, gyorsasága, dinamizmusa javítja.

Az előzetesen mutatkozó érdeklődés alapján rengetegen tekintik meg a helyszínen az összecsapást, amely

telt ház, 90 ezer ember jelenléte esetén a boksztörténelem egyik legnézettebb meccse lesz.

Az IBF vb-övéért és a Boksz Világszövetség (WBA) jelenleg üres vb-trónjáért kiírt mérkőzésnek az 1996-ban olimpiai aranyérmes Klicsko úgy vághat neki, hogy 68 profi fellépése közül 64-en győzött, ebből 54-szer nyert idő előtt, s három nagy szervezetnél is világbajnok volt. 

Klicsko a sajtótájékoztatón azt mondta: "Ha megszólal a kezdő gongszó, nincs mese, ellenségek leszünk. De a végén megrázzuk egymás kezét és ismét tisztelni fogjuk egymást." Klicsko egyébként kissé meglepődött, milyen izmos élőben Joshua, aki amúgy nagyon intenzív felkészülésen van túl (lásd lejjebb a videót), és Arnold Schwarzeneggerhez hasonlította ellenfelét.

A 27 éves, címvédő Joshua statisztikája is lenyűgöző: az amatőrként 2011-ben világbajnoki ezüstérmes, 2012-ben Londonban olimpiai bajnok ökölvívó mind a 18 eddigi profi összecsapását KO-val nyerte meg.

Joshua azt mondta a mérkőzés előtt, hogy sima bunyóra számít: csak bemegy és elkapja Klicskót.

Klicskonak tavaly év végén két meccse is elmaradt: az ausztrál Lucas Browne ellen Hamburgban december 10-én küzdött volna világbajnoki mérkőzésen, előtte a brit Furyvel mérkőzött volna, de azt az összecsapást kétszer is elhalasztották. Később kokaint találtak Fury szervezetében.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 20:50
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×