eur:
394.4
usd:
370.66
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Michelisz távolabbról is hűséges a Zengősökhöz

Az elképzeltnél talán kevesebbet, de rendszeresen segítette korábbi csapata, a Zengő Motorsport fiatal versenyzőit Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság magyar versenyzője, aki erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

Amikor bejelentetted, hogy a gyári Hondánál folytatod, elhangzott egy olyan ígéret, hogy Zengő Zoltán csapatát is figyelemmel követed, és tanácsokkal látod el a két fiatal versenyzőt, Ficza Ferit és Nagy Dánielt. Megvalósult ez? Volt erre időd a gyári csapat feladatai mellett?

Valamennyi időm volt. Versenyhétvégéken is előfordult, hogy átmentem, segítettem a srácoknak. De azt is látom azért, hogy kevesebbet tudtam nekik segíteni, mint szerettem volna. Előfordult sok olyan eset, amikor itthon összeültünk, átbeszéltük, hol látok lehetőséget a számukra, hogy javuljanak. Volt olyan versenyhétvége is, amikor szóltak, mert úgy érezték, hogy nem találják az egyensúlyt az autóval, nem igazán boldogulnak a pályán. Ilyenkor átmentem, és 20-30 percben igyekeztem segíteni nekik.

Ugyanakkor azt is éreztem, hogy valamennyire szeretnének maguk túljutni bizonyos problémákon. Aminek azért örültem is, mert úgy fejlődik az ember, ha saját maga ugorja meg ezeket a léceket. Amikor ezt észrevettem, próbáltam rájuk hagyni bizonyos döntéseket.

Látszik, hogy milyen ügyesen és milyen jól fejlődtek. Azt gondolom, hogy mindenképpen ott lesznek jövőre a stabil pontszerzők között. Ezt arra alapozva mondom, hogy ha pusztán a köridőben mutatott előrelépést nézzük, akkor abszolút látható a fejlődés.

Zengő Zoli értékelte az évedet? Azt többször láttuk, hogy ment oda gratulálni, az elsők között volt, aki megveregette a válladat, ha valami nagyon jó eredményt értél el. Beszéltetek arról, hogy ő mit szól ahhoz, amit te a gyári csapatnál teljesítesz?

Hétvégéken sokat találkoztunk, és valóban mindig jött oda Zoli. Gratulált, amikor összejött például Japánban a futamgyőzelem, vagy épp vigasztalt, amikor a Hungaroringen a meghibásodás volt. De külön nem ültünk le, és nem értékeltük egymást. Szerintem még az is hátra van, hogy ezt megbeszéljük, de erre is sort fogunk keríteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×