eur:
394.35
usd:
371.39
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Bajnokok Ligája - Arsenal-PSG rangadó az A csoportban

A csoportelsőségről is dönthet az Arsenal és a Paris Saint-Germain szerdai, londoni találkozója a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a Napoli, a Benfica, a Manchester City és a Barcelona pedig bebiztosíthatja továbbjutását a nyolcaddöntőbe.

A tétmeccseket tekintve 17 mérkőzés óta veretlen Ágyúsok nagy lehetőség előtt állnak, miután az előző hat szezonban mindig a legjobb 16 között búcsúztak úgy, hogy ötször a második helyen végeztek a csoportjukban, így a kieséses szakasz első körében viszonylag erős ellenfelet kaptak. Jelenleg az Arsenal és a PSG is tízpontos, az első fordulóban 1-1-es döntetlent játszottak egymással Párizsban, majd a következő három meccsüket megnyerték. Amelyik csapat most győz, az biztosan a csoport élén végez. A négyes másik szerdai találkozóján a bolgár Ludogorec a Baselt fogadja, s bár további egy kört még játszanak, a két egypontos együttes összecsapásának tétje az Európa Liga-folytatást kínáló harmadik hely.

A D csoportban is megvan már a két továbbjutó, az éllovas Atlético Madrid ezúttal a nyeretlenül sereghajtó PSV Eindhovent fogadja, míg a második Bayern München a hollandokhoz hasonlóan egypontos orosz Rosztov vendége lesz.

A B jelű négyesben ezzel szemben még nem dőlt el semmi, az egyformán hétpontos Napoli és Benfica, valamint hatpontos Besiktas harcol a továbbjutásért. Amennyiben az olaszok a papírformának megfelelően legyőzik sereghajtó vendégüket, a Dinamo Kijevet, a Benfica pedig nyerni tud Törökországban, akkor a nápolyiak és a lisszaboniak készülhetnek a nyolcaddöntőre. Más eredmények esetén a csoportkör utolsó fordulójára marad a döntés.

A C csoportban az éllovas Barcelona Glasgow-ban, a második helyen álló Manchester City pedig Mönchengladbachban biztosíthatja be nyolcaddöntős tagságát. A papírforma mindkét mérkőzésen vendégsikert ígér, miután a skótok a mostani szezonban még nem nyertek meccset a BL-ben, a németek pedig ugyan négy pontot gyűjtöttek a Celtic ellen, de gyenge formában vannak, amit jól mutat, hogy a Bundesligában hat forduló óta nyeretlenek, s ezeken a találkozókon mindössze egy gólt szereztek.

A Manchester Cityben ismét pályára léphet Yaya Touré, akit azért száműzött a keretből Josep Guardiola vezetőedző, mert ügynöke korábban panaszkodott a sajtó képviselőinek. A 33 éves elefántcsontparti középpályás a közelmúltban bocsánatot kért, így három hónap szünet után a múlt hétvégi, Crystal Palace elleni bajnokin újra lehetőséget kapott, amit alaposan meg is hálált, hiszen a City az ő duplájával nyert 2-1-re.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×