eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk

Udvarhelyi: a vívó csapat bőven felülmúlta a várakozásokat

Két arany, egy ezüst és egy bronz éremmel zárta vívó válogatott a riói olimpiát. Ilyen eredményesek 44 éve nem voltak - hangsúlyozta az InfoRádiónak Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány a hazaérkezés után.

"A vívó csapat bőven felülmúlta azt, amit vártak tőle. Kitűnő felkészülési lehetőségei voltak: a versenyzők, az edzők mindent kaptak az elnökségtől. Ezt pedig meg is hálálták, éltek a lehetőséggel. Két aranyunk utoljára 44 éve volt Münchenben, úgyhogy mindenképpen elégedettek lehetünk, de már előre kell nézni Tokióra" – mondta az InfoRádiónak a szövetségi kapitány.

Kellemes meglepetésnek nevezte, hogy az egyéni számokban a versenyzők mind nagyon könnyen jutottak be a döntőbe, nagyon jó formában vívtak mindannyian. A két aranyérem ugyanakkor nem meglepetés számára.

„Mindenképpen reméltem, hogy érmet fognak szerezni, ez bennük volt. Sajnos a franciák jobbak voltak nálunk, de a srácok aztán fölálltak és a bronz érmet megnyerték. Azt hiszem, hogy elégedettek lehetünk” - fogalmazott Udvarhelyi Gábor.

Azzal kapcsolatban, hogyan élte meg a csapat, hogy két magyarnak egymás ellen kellett vívnia az egyéniben, elmondta:ez többször előfordult már, például a budapesti Grand Prix-n. Ez a direkt rendszer ilyen, tudomásul kell venni. Most hasonló képességű versenyzők – Boczkó Gábor és Imre Géza – közül Géza győzött, aki utána meg sem állt az ezüstéremig.

Az olimpia után egy rövid pihenőt kapnak a fiúk. Senki nem jelentette be, hogy szeretné abbahagyni a vívást. Boczkó Gábor és Imre Géza elöl vannak a magyar ranglistán, rájuk továbbra is számítani lehet.

„Természetesen ezzel együtt elkezdjük a fiatalítást, sőt, már el is kezdtük. Nagyon jó menedzselést kaptak a fiatalok, meg is érdemlik, kitűnő az utánpótlás férfi párbajtőrben. Mi közösen is készültünk, nem mentünk külföldre, olyan a hátterünk, hogy itthon megoldhattuk. A fiatalság minden tekintetben fókuszba kerül, de még nem kerülhetnek be a csapatba” - ismertette a terveket a szövetségi kapitány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×