eur:
388.83
usd:
361.98
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Az orosz "súgó" felesége is indulhat Rióban

Semleges résztvevőként indulhat a jövő heti, amszterdami atlétikai Európa-bajnokságon és a riói olimpián is az orosz Julija Sztyepanova, akinek férje, Vitalij 2014-ben egy német televíziós csatornának nyilatkozott az országban folyó szervezett doppingolásról.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) pénteken adott különengedélyt a 800-as specialistának.

Sztyepanovát - aki márciusban közölte, hogy nem orosz színekben szeretne indulni az olimpián - 2013 februárjában kétéves eltiltással sújtották, mivel a doppingellenőrzés során a biológiai útlevelében rögzítettektől eltérő adatokat kaptak. Eredményeit 2011 márciusáig visszamenőleg törölték, így a 2011-es fedettpályás Eb-n szerzett második helyét is.

Férje, Vitalij Sztyepanov az Orosz Antidopping Csoport munkatársa volt, és 2014-ben egy német tévéstábnak nyilatkozott az Oroszországban, illetve az orosz atlétikában zajló szisztematikus doppingolásról. A pár és kisfiúk ezt követően, 2014 decemberében Németországba költözött, majd tavaly novemberben Kanadában kért menekültstátust.

A doppingbotrány nyomán az IAAF két hete úgy döntött, hogy fenntartja az orosz szövetség felfüggesztését, így az ország atlétái nem indulhatnak nemzetközi versenyeken, és a riói olimpián sem - igaz, ez utóbbira nyitva hagyott egy "kiskaput" azoknak, akik bizonyítani tudják, hogy az országon kívül készülnek, és folyamatosan ellenőrzik őket. Utóbbiak közül eddig 80 orosz atléta nyújtott be kérelmet ez ügyben az IAAF-hez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

"A fiatalokat nem lehet egy eszközzel „megszerelni”, hogy ugyanúgy viselkedjenek, meg akarjanak halni a munkában, mint mi. Erre nincs eszköz, hanem csak szemüveg" - mondja Steigervald Krisztián generációkutató. Globális kultúraváltás történt: megváltozott a munkához való hozzáállás, és különösen a munkára való nevelés szokásai. A generációk közötti különbségek begyűrűznek a munkahelyekre, ráadásul a generáció-menedzsment egyszerre két nehéz feladattal néz szembe: a 30 év alattiak és az 55 év felettiek integrálásával. Az IT-szektorban, a technológiai váltásban is megfigyelhető, hogy a különböző érettségi szintű technológiák ugyanúgy, ahogy a társadalmi generációk, a mai napig egymással párhuzamosan élnek - teszi hozzá Mádi Gábor, a Shiwaforce CIO-ja. A témával június 11-ei Financial IT konferenciánkon is foglalkozunk. Részletek és regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×