eur:
395.75
usd:
368.7
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura

Kajak-kenu: ezt várhatjuk a fiataloktól

A felnőttek már első olimpiai válogatójukat vívták a múlt héten, legjobb ifjúsági versenyzőink számára azonban még csak tájékoztató versenyt rendeztek a szegedi Maty-éren. Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző természetesen felmérte az erőviszonyokat.

Bár az idei nyár csúcspontja egyértelműen az augusztusi riói olimpia lesz, júliusban is akad majd izgulni valója a sportág iránt érdeklődőknek - írja a kajakkenusport.hu. A hónap közepén Plovdivban rendezik meg az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságot, majd a hó végén Minszkben a korosztályos világbajnokságot. Fiataljaink – a felnőttektől eltérően – még nem kezdték meg a válogatási sorozatot, ők egyelőre még csak rangsorolón vettek részt a múlt heti szegedi viadalon.

„Az edzők és vezetők számára azért volt fontos ez a verseny, mert a csapathajók szempontjából szerettük volna felmérni, kikből lehet meríteni, építkezni. A versenyzőink pedig megnézhették, hogy sikerült az őszi-tavaszi felkészülésük, hol tartanak a többiekhez képest” – mondta Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző.

Ahogyan az elmúlt években, az idén is két különböző csapat utazik majd az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, és mivel csak két hét van a két esemény között, egyáltalán nem lesz átjárható a két csapat.

„Ennek a korosztálynak csak júniusban lesz az első válogatója, ettől függetlenül már most láttam meggyőző teljesítményeket – folytatta Hüttner Csaba. – Férfi kenuban Moldován Milán, a hölgyeknél Nagy Bianka szerepelt kiemelkedően, női kajakban Gazsó Dorka és Racskó Fruzsina hívta fel magára a figyelmet. K-1 1000 méteren meglepő volt számomra Béke Kornél második helye, aki az 1999-es születésű Varga Ádámtól kapott ki, persze, mivel ez egy tájékoztató verseny volt, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Az előbb felsoroltakon kívül még pozitív meglepetést okozott számomra Némedi Kornél is, aki az elmúlt szezonhoz képest jól teljesített kétszáz méteren.

Az ifjúsági korosztály első válogatóját június 10. és 12. között, a másodikat július 1. és 3. között rendezik meg.

Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek emelkedtek, új történelmi csúcsok születtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 17. 22:01
2024. június 17. 20:59
×
×
×
×