eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Női vízilabda Euroliga - Második lett az UVSE

A második helyen zárt az UVSE a női vízilabda Euroliga négyes döntőjében, miután a vasárnapi fináléban kikapott a házigazda spanyol Sabadelltől.

Eredmény, döntő:

Sabadell (spanyol) - UVSE-Centrál 11-8 (5-3, 2-1, 2-2, 2-2)

A magyar csapat góldobói: Szücs 3, Kisteleki 2, Keszthelyi, Tóth, Csabai 1-1

Az első számú kontinentális sorozat Final Fourjában már szombati elődöntős eredményével előrelépett tavalyi negyedik helyéhez képest a magyar bajnok, amikor a címvédő görög Olympiakosz felett aratott 12-11-es diadallal bejutott a vasárnapi döntőbe. Ott a hazai rendezés előnyeit élvező spanyol együttes várt rá, amely az első napon az orosz Krisit verte szintén 12-11-re.

Az első helyről határozó összecsapás Sabadell-góllal indult, majd Szücs Gabriella találatát újfent spanyol gól követte. Kisteleki Hanna egyenlített, sőt Szücs révén 3-2-vel már az UVSE állt jobban. A folytatás azonban rosszul alakult, a házigazdák 5-3-ra fordítottak.

A második negyedben Keszthelyi Rita hozta közelebb csapatát (5-4), egyenlítés helyett azonban még a nagyszünet előtt két Sabadell-találat következett (7-4).

A harmadik játékrészben viszont az UVSE jelezte, szó sincs feladásról: előbb a triplázó Szücs pattintott bombája, majd Tóth Ildikó lökete ért célt (7-6). Csakhogy a Sabadellnek is két ízben sikerült bevennie a magyar kaput (9-6).

A befejező nyolc perc nyitányaként Gangl Edina bravúrral ötméterest védett, a túloldalon pedig Kisteleki balkeze villant eredményesen (9-7). A hazaiak válasza után Csabai Dóra "csúsztatott" a kapuba (10-8), bő két perccel a vége előtt. Szépítésre még kínálkozott nem is egy alkalom, a helyzetek azonban kimaradtak, a spanyolok ugyanakkor egyszer betaláltak, így 11-8-ra nyertek, megkaparintva az Euroliga-elsőséget.

A tavalyi athéni négyes döntőt ugyanez a négy csapat vívta, akkor az Olympiakosz végzett az élen a Sabadell és a Kirisi előtt, az UVSE pedig negyedikként zárt. Ezúttal minden együttes sorszámot "váltott": a spanyolok mögött a magyar gárda végzett másodikként, a harmadik helyet a Kirisi szerezte meg, a címvédő Olympiakosz pedig utolsó lett.

a 3. helyért:

Kirisi (orosz)-Olympiakosz (görög) 10-9 (1-4, 2-0, 2-2, 5-3)

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×