eur:
393.5
usd:
369
bux:
65677.37
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

MÚSZ: a KÉSZ Zrt. évek óta nem teljesíti kötelezettségeit

Negyedik éve nem teljesíti szponzori kötelességvállalását a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) felé a KÉSZ Zrt. - áll a MÚSZ pénteki közleményében.

A KÉSZ Kiss László szövetségi kapitány lemondásával szinte egyidőben, csütörtökön jelentette be, hogy felbontja a szövetséggel kötött megállapodást.

A MÚSZ pénteki közleményében kifejtette, hogy 2013-ban - miután Magyarország elnyerte a 2021-es vizes világbajnokság szervezésének jogát - kötött szerződést a KÉSZ Zrt.-vel, a megállapodás négy évre szólt, amely kiegészült azzal is, hogy a cég az a vb szervezőbizottságának tevékenységét annak indulásakor egyszeri összeggel támogatja.

Ahogyan a közlemény fogalmaz, bár a fizetési kötelezettséget a felek rögzítették, a KÉSZ Zrt. - annak ellenére, hogy a MÚSZ a maga részéről biztosította az ellentételezést (reklámok formájában) - a cég nem fizetett. A MÚSZ vezetése a többszöri sikertelen felszólítás után bírósághoz fordult, amely első-, majd másodfokon arra kötelezte a KÉSZ Zrt-t, hogy a szövetség egyértelműen bizonyított teljesítésének ellenértékét egyenlítse ki.

"A KÉSZ Zrt. azt a látszatot kívánja kelteni, mintha egy folyamatos, eddig példás együttműködést szakítana meg azzal, hogy a Magyar Úszó Szövetség a kapitány körül kialakult helyzet miatt méltatlanná vált a támogatásra. Valójában a bírósági ítéletben foglalt fizetési kötelezettségnek nem tett eleget, és a MÚSZ képviseletében eljáró ügyvéd jelezte: ha erre nem kerül sor, végrehajtást kezdeményez ellene" - olvasható a MÚSZ közleményében.

A KÉSZ Csoport csütörtökön jelentette be, hogy visszavonja támogatását a MÚSZ-tól, mert megítélése szerint a Kiss László - időközben lemondott szövetségi kapitány - személye körüli botránnyal a szervezet elveszítette feddhetetlenségét. A vállalat ugyanakkor Hosszú Katinkát a jövőben is szponzorálni akarja.

A támogatók továbbra is a magyar úszósport mellett állnak

A magyar úszósport számos partnere erősítette meg, hogy továbbra is a sportág mellett áll, és az eddigiekhez hasonlóan folytatja a felnőtt és a korosztályos válogatottak, valamint a kiemelt események és programok támogatását. 

A Magyar Úszó Szövetség a többi partnerétől sem kapott negatív visszajelzést, és további konzultációk során kívánja megerősíteni az együttműködést.

További fejlemény, hogy míg a KÉSZ Zrt. csütörtökön morális okokra hivatkozva elhatárolódott a Magyar Úszó Szövetségtől, ezzel mintegy párhuzamosan, a bírósági ítéletben foglaltaknak megfelelően átutalta az ezidáig esedékes, tetemes összegű tartozását a MÚSZ-nak.  

 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×