eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Faragó Tamás: a mai győzelem után "happy vízilabda" következik

A magyar vízilabda válogatott 4 győzelemmel és egy döntetlennel csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé az olimpiai kvalifikációs tornára, ahol, ha ma legyőzi Németország legjobbjait, biztosan ott lesz Rióban. Az esélyeket Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó latolgatta az InfoRádióban.

„A csütörtöki mérkőzés olyan volt, amilyennek kellett lennie. A magyar válogatott szerdán is úgy játszott, ahogy szeretnénk, meg ahogy ők szerették volna. Szerencsére a fiúk összeszedték magukat, és talán a formaidőzítés optimálisra sikeredik” - mondta az olimpiai bajnok vízilabdázó.

Faragó Tamás elmondta: „a fizikai felkészítést illetően egyértelműen meggyőző a csapat állapota. A csoportmérkőzéseknél minden nap mérkőzés van, nyilvánvaló, hogy azon országok csapatai, ahol a vízilabda nem profi sportág vagy kevesebbet edzenek a játékosok, a negyedik-ötödik napra már teljesen kifáradnak, a minőségi vízilabdát játszó csapatok fölülkerekednek fizikailag is. Ha mindenki jobb fizikailag, az a szellemiekben, a döntésekben is meglátszik.”

A délutáni, Németország ellen vívott mérkőzésről, amelyen az olimpiai részvételért játszik a magyar válogatott, az olimpiai bajnok vízilabdázó azt mondta: „nem lep meg, nem tudtam, hogy a csapat hogyan fog Triesztben játszani, az biztos, hogy a magyar válogatott nagyon ritkán kerül olyan helyzetbe, hogy kvalifikációt kelljen játszania. Az is biztos volt, meg lehetett jósolni, hogy a német válogatott ellen fog játszani. Abban is biztos vagyok, hogy körülbelül hat-hét góllal le fogjuk őket győzni. Azt, amit ettől a tornától vártunk, elsősorban a riói szereplés jogát, feltartva is elérjük.”

A csoportnegyedik elleni játékról Faragó Tamás úgy fogalmazott: „miután nem babra megy a játék, a fiúknak úgy kell a mérkőzéshez hozzáállni, hogy bármi megtörténhet. A vízilabda amúgy is egy szubjektív sportág, a bíró kezében sok lehetőség van, de most ezzel nem kell kalkulálnunk, mert a magyar játékosok minőségében és agyilag is képesek arra, hogy ennek a mérkőzésnek a súlyát és jelentőségét átérezzék.”

Ha délután nyer a magyar csapat, a megszerzett olimpiai kvalifikáció mellett a legjobb négy közé is jut a válogatott. Arra a kérdésre, hogy utána tét nélkül játszhat a csapat, az olimpiai bajnok vízilabdázó azt válaszolta: „utána happy vízilabda következik. Presztízsértéke van olyan csapatok előtt megszerezni az olimpiai kvalifikációt, mint Olaszország vagy Spanyolország. Abban reménykedem, hogy a klasszisokból álló magyar válogatott a tornát is képes megnyerni.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×