eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hét magyar győzelem az uszonyos úszók világkupáján

Hét arany-, négy ezüst- és három bronzérem jutott a magyaroknak az egri uszonyos úszó világkupa első napján, szombaton.

A sportági szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint különösen a felnőttek vették ki részüket a sikerből, akik öt első, három második és egy harmadik helyet szereztek a nyitányon a sportág legrangosabb sorozatának idei második állomásán.

A tavaly három világbajnoki címet nyert Senánszky Petra az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban mindössze nyolc századdal maradt el a világcsúcstól. Rajta kívül a felnőttek mezőnyében egyéniben Hamlin Matthew (1500 méteres felszíni) és az úszóolimpikon Takács Krisztián (50 méteres uszonyos gyors) tudott elsőként célba érni.

A váltószámokban is a magyarok bizonyultak a legjobbnak, a férfiak mezőnyében a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE, a nőknél pedig a Debreceni Búvárklub csapata győzött.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×