INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Parádés játékkal verte a Veszprém a PSG-t és vezeti csoportját

InfoRádió / MTI
A szenzációs napot kifogó MVM Veszprém 28-20-ra legyőzte a világsztárokkal felálló francia PSG-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, és így a csoport élére ugrott.

Férfi BL, 9. forduló:
A csoport:
MVM Veszprém-PSG (francia) 28-20 (16-14)

A magyar együttes eddigi egyetlen vereségét (27-29) éppen a világ legjobbjának tartott Nikola Karabaticcsal felálló párizsiaktól szenvedte el még október 25-én a francia fővárosban. Az izgalmas hajrát elbukó Veszprém akkor a sérült Nagy László nélkül állt fel, most viszont ő is ott volt a pályán.

A találkozó előtt a PSG vezette a csoportot a szintén 14 pontos, ám egy meccsel többet játszott német Flensburg előtt. A Veszprémnek 13 pontja volt. A franciák Je Suis Paris feliratú mezben játszottak a november 13-i párizsi terrortámadásban elhunytak emlékére.

Álomrajtot vett a Veszprém, parádés védekezésének és Mikler Roland kapusteljesítményének köszönhetően 3-0-ra, majd a BL-góllövőlistáját vezető Mikkel Hansen kiállítása alatt 6-1-re elhúzott. Nem maradt el a vendégek időkérése, és utána sorozatban háromszor is betaláltak. Renato Sulic büntetése ismét rendezettebbé tette a veszprémi védelmet, és maradt a kétgólos előny.

A hazaiak időt kértek a 17. percben, 10-8-as vezetésüknél, és újra az elején mutatott lendülettel játszottak tovább. Főleg Momir Ilic volt elemében, sorra lőtte a gólokat. Mindkét oldal egyre keményebben védekezett, többször birkózás folyt a pályán, nem kézilabda. A PSG nem hagyta, hogy újra ellépjen az ellenfél.

A második félidő elején Nagy segítette a csapatát, büntetőt harcolt ki, gólpasszokat adott, és maga is betalált. Ilic és Mikler is fölnőtt mellé, így sikerült 20-15-re vezetni. A fülsüketítő zajban és az óriási rohanásban hibák is becsúsztak, a vendégek pedig időt kértek.

Az utolsó negyedóra 22-17-ről indult, és az extázisban játszó hazaiak emberhátrányban kétszer is betaláltak. Ettől megroppant a francia együttes, nem volt esélye a pontszerzésre. Közben Sulic megszerezte az 1000. gólját veszprémi színekben. Hansen az 59. percben talált be először, a közönség gúnyos tapssal jutalmazta.

A magyar bajnok mindenben - védekezés, támadás, kapusteljesítmény - jobb volt a PSG-nél. Jellemző, hogy a N. Karabatic-Hansen kettős összesen négyszer járt túl Mikler eszén. Hazai oldalról Ilic egyedül tízszer volt eredményes.
Jövő vasárnap a Veszprém egy másik elitgárda, a német THW Kiel vendége lesz.
(FOTÓ)

Később:
Celje (szlovén)-THW Kiel (német) 17.30
Szerdán játszották:
Flensburg-Handewitt (német)-Wisla Plock (lengyel) 27-25 (13-11)
Csütörtökön játszották:
HC Zagreb (horvát)-Besiktas (török) 32-26 (14-11)

B csoport:
Később:
Kielce (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón) 16.00
Vasárnap játsszák:
Kolding (dán)-Barcelona (spanyol) 16.50
Montpellier (francia) - MOL-Pick Szeged 17.00
Csütörtökön játszották:
Rhein-Neckar Löwen (német)-Kristianstad (svéd) 29-20 (15-10)
Az A és B csoportból az első helyezettek közvetlenül a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek pedig a nyolcaddöntőbe kerülnek.

A címlapról ajánljuk