eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A riói olimpiai csapatba való bekerülés Manhercz Krisztián célja

A riói olimpiai csapatba való bekerülés a célja Manhercz Krisztiánnak, aki az U20-as vízilabda-válogatottal világbajnoki bronzérmet szerzett.

Nagyon eseménydús hónapokon vagyok túl, ugyanis a nyarat a felnőtt válogatottal kezdtem el. Ez volt az első közös felkészülésem a nagy csapattal egy világversenyre, és majdnem a világbajnokságig a csapattal is maradtam. Az utolsó hétben csatlakoztam csak az U20-asokhoz - idézte fel a 18 éves játékos.

Utólag örültem volna, ha bekerültem volna a felnőtt válogatottba, mert igyekeztem volna minél jobb eredményt elérni a felnőtt csapattal, mindent megtettem volna ezért - tette hozzá.

Nyár végén az U20-as válogatottal Almatiban vettünk részt világbajnokságon, ahol az elődöntőben vereséget szenvedtünk az olaszoktól, azután nagy csatában a görögöket megverve megszereztük a bronzérmet - emlékeztetett a Szeged vízilabdázója.

Elmondta: a verseny előtt nem titkoltan az aranyéremre vágyott a csapat. A döntő estéjén nagyon el volt keseredve a csapat, és másnap délelőtt is érződött ez. De nagyon örültünk a bronzéremnek, leginkább a meccs utáni órában érződött, hogy mégis mekkora eredmény egy U20-as világbajnokságon bronzérmet szerezni.

Igyekeztem a maximumot kihozni magamból. Én voltam az Nagy Ádám mellett, akit a felnőtt válogatottba is behívtak a nyáron. Úgy gondolom, hogy a teljesítményemen ez meg kellett, hogy látszódjon. Ennek megfelelően igyekeztem mind gólokban, mind védekezésben, mind pedig teljesítményben ezt megmutatni - értékelt Manhercz Krisztián.

A cél mostantól a riói olimpia. Nem titkolom, szeretnék ott lenni. Egész évben úgy fogok edzeni - akár már a januári Európa-bajnokságon, de egész évben is -, hogy sikerüljön kijutnom Rióba - hangsúlyozta a Szeged 18 éves játékosa.

Most kezdődik a bajnokság. Tavaly ötödik lett a csapat. Most sikerült erősödnünk, a csapat is összeszokottabb, mint tavaly év elején, amikor még nagyon új volt. A célunk, hogy az első négyben benne legyünk, az Európa-kupában pedig minél tovább szeretnénk jutni - mondta.

Hozzátette: a csoportban együtt vagyunk az Egerrel és a Szolnokkal, ők azért még előttünk járnak. A csoportban a harmadik helyet szeretnénk megszerezni, de a rájátszást követően a negyedik helyre szeretnénk odaérni.

A Szentest már sikerült kétszer megvernünk. Azóta tudtunk erősödni, bár a szentesi csapat is változott, de a csapatunktól elvárt a győzelem a szerdai mérkőzésen is - közölte a Szeged vízilabdázója.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör első felbukkanásai jeleiről, a sör és a bor „állandóságának” különbözőségéről, Európa legfontosabb sörfőző területeiről, az első magyarországi sörfőzdék születéséről, sőt még Luther Márton a sörhöz fűződő kapcsolatáról is beszélt Katona Csaba történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Tisztázta azt is, van-e valós történelmi alapja annak a szokásnak, hogy a magyarok nem koccintanak sörrel.

Sok magyar iskolás most kap laptopot

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×