eur:
397.4
usd:
355.79
bux:
74580.31
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Olasz Nagydíj: Hamilton nyert, Raikkönen lefulladt

A címvédő angol Lewis Hamilton nyerte a Formula-1-es Olasz Nagydíjat, és 53 pontra növelte előnyét összetettben csapattársával, a német Nico Rosberggel szemben. A verseny után vizsgálták a túl alacsony guminyomást a Mercedes autóiban, de felmentették a csapatot. A második helyen a német Sebastian Vettel, a harmadikon a brazil Felipe Massa ért célba.

A rajtnál Hamilton magabiztosan tartotta meg első helyét, a második rajtkockánál várakozó Kimi Raikkönen Ferrarija viszont lefulladt és a finn pilóta csak nehezen tudott elindulni, így egészen az utolsó pozícióba zuhant vissza.

Vettel gyakorlatilag végig a második helyen haladt, eredményét az első kerékcserék után a harmadik helyre visszazárkózó Rosberg veszélyeztette, egészen az 53. körig, amikor a hatodik versenyes Mercedes motor elfüstölt. Rosberg ezzel idén először fejezett be idő előtt egy futamot.

Massa és csapattársa, a finn Valtteri Bottas az utolsó percekben ezután a dobogóért csatázhatott, nagy küzdelemben a brazil pilóta meg tudta őrizni a helyét. Raikkönen sorozatos előzései után ötödikként ért célba. Hamiltonnak ez pályafutása negyvenedik, idei hetedik futamgyőzelme.

A szezon a szingapúri versenyhétvégével folytatódik, a villanyfényes futamot jövő vasárnap, szeptember 20-án, délután 2 órától rendezik.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×