eur:
397.67
usd:
354.98
bux:
74334.36
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Egy lépés legalább a pótselejtező felé

A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott a román csapat ellen a budapesti Európa-bajnoki selejtezőn. Miután az északírek nyertek a Feröer-szigeteken, a finnek pedig Görögországban, a magyarok továbbra is a harmadik helyen állnak. Bernd Storck együttese hétfőn Belfastban játszik.

Két csatárral, Nikolics Nemanjával és Szalai Ádámmal áll fel a magyar labdarúgó-válogatott a románok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Két korábban könnyebben sérült játékos, Juhász Roland és Elek Ákos is a kezdőcsapatban kapott helyet. A magyar válogatott kezdőcsapat: Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Stieber Zoltán, Elek Ákos, Tőzsér Dániel, Dzsudzsák Balázs - Nikolics Nemanja, Szalai Ádám.

Bő egy órával az összecsapás előtt a hazai szurkolók jelentős része még a stadionon kívül hangolt - számos petárda is eldurrant az Üllői úton -, míg a vendég drukkerek már a Groupama Arénában borzolják a kedélyeket. A nagyjából félezer román drukker többször is a "Trianon, Trianon..." skandálással hergelte a magyar szurkolókat, akik azonnal válaszoltak. A helyi hangosbemondónak figyelmeztetnie is kellett a drukkereket a sportszerű szurkolásra.
Telt ház várta a két csapatot, a mecs előtt akár húszezer forintot is adtak volna a jegyekért - nem sok üzlet köttetett. A magyar szurkolók kifütyülték a román himnuszt, a román szurkolók a magyar alatt hátat fordítottak a pályának. 
A román csapat egyetlen csatárral kezd csak Keserü játszik majd elől. A mérkőzésen debütál Bernd Storck, a magyar válogatott történetében ő a harmadik. idegen anyanyelvű szövetségi kapitány Lothar Matthäus és Erwin Koeman után.  
Keserü lövésével kezdődött a mérkőzés, de azóta a magyar csapat birtokolja többet a labdát. Szalai Ádám feltűnően aktív. Az általa kiharcolt szabadrúgásból Dzsudzsák Balázs a kapu mellé csavarta a labdát. 
(Párhuzamosan két mérkőzést rendeznek még a csoportunkban, az egyiken, a Feröer-szigeteken Észak-Írország megszerete a vezetést Gareth McAuley góljával. Ugyancsak vezet a német válogatott, a D-csoportban, a lengyelek ellen. Thomas Müller lőtte a gólt.)



























Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×