eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Benedek: minimális cél, hogy megnyerjük a negyeddöntőt

Kijelölte 13 fős csapatát a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a világliga olaszországi szuperdöntőjére. Benedek Tibor az InfoRádiónak azt mondta, hogy a csapat minimális célja az elődöntőbe jutás.

"Mindig ugyanaz a szempont vezérel a játékosok kiválasztásánál: az, hogy melyik az a legjobb 13, akikkel a legjobban tudunk szerepelni" - mondta el Benedek Tibor.

Ezúttal leginkább a második center személye késztette gondolkodásra a szövetségi kapitányt.

"Bedő Krisztián és Német Toni pályáztak erre a posztra, múlt héten azonban Német Toni megsérült a római edzőtáborban. Mindenképpen látnom kellett, hogy mennyire épült fel ez alatt a hét alatt. A végén szerencsére olyan állapotba került, hogy be tudtam tenni a 13-ba. Ennek ellenére Bedő Krisztián is a héten nagyon jól teljesített" - számolt be Benedek Tibor.

Arról nem tudott most nyilatkozni, hogy ez a keret megy-e tovább a kazanyi vébére is. Emlékeztetett, hogy tavaly is a világliga után volt csere a csapatban.

"A világliga mindig egy nagyon fontos állomás a nyári felkészülésben. Tavaly is így volt, most is így esett, hogy két hetet tudtunk készülni a világliga döntőre. A csapat még abszolút nincs kész, de három csoportmérkőzésünk van. A hat mérkőzésből az első háromban nincs kieső, tehát ott még a három mérkőzés alatt nagyon sokat fogunk fejlődni, utána jönnek a legfontosabb mérkőzések. Az alapján, ahogy a világligán szerepelni fogunk, döntöm el, hogyan tovább" - mondta a szövetségi kapitány.

"A világligán igazából egy dolog elvárható, az olimpiai kvalifikáció. Erről szól most minden, hogy ez az első lehetőség megszerezni az olimpiai szereplés jogát. Az pedig csak az első hely. Nyilván most még nagyon korai erről beszélni, mert még a nyolcba se kerültünk. Tehát szeretnénk az első három meccsen annyit fejlődni, hogy egyáltalán meg tudjuk nyerni a negyeddöntőt és akkor tudunk tovább álmodozni" - fogalmazott Benedek Tibor.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×