eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kemény lépés a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről

Később dől el, hogy az MLSZ által most bejelentett változásoknak milyen tényleges hatásuk lehet - mondta az InfoRádiónak Dénes Ferenc sportközgazdász. Kiemelte: határozott az üzenet a hivatásos magyar labdarúgás felé, ha nem megfelelő a gazdálkodásod, ha nem állsz erős lábakon, akkor előfordulhat, hogy kiesel a körforgásból. Ez kemény lépés, és az, hogy egy ilyen típusú szankciót bevállalt a Magyar Labdarúgó Szövetség, nagyon fontos és üdvözölendő lépés - vélekedett Dénes Ferenc

"A részletekben van az igazi változások zöme elrejtve. Nevezetesen az, hogy hogyan változik meg a csapatok szerkezete, a csapatlétszám, az alkalmazható külföldiek aránya, mikortól számít nemzetközi kupában induló csapatnak egy csapat" - sorolta a sportközgazdász.

Dénes Ferenc úgy látja: rengeteg olyan részlet van, ami még tisztázásra vár, jelentősen átalakítja a csapatok szerkezetét, és ebből fakadóan a gazdálkodását is. Számos olyan piacbefolyásoló hatása van, melynek lehetnek kedvező és kedvezőtlen hatásai is.

A sportközgazdász szerint nem lehet tudni, hogy ezektől az intézkedésektől egyáltalán javulni fog, változatlan marad, vagy éppenséggel ellentétes hatást fog elérni. Az alapeseteket feltételezve az egész utánpótlásrendszert megerősítheti, hiszen lesz felvevőpiaca a fiatal játékosoknak. Az MLSZ szabályozásának az egyik fontos állomása az, hogy ezt a részét erősítse a magyar labdarúgásnak - ez lehet kedvező is - véli Dénes Ferenc.

Ha a magyar képzési rendszer olyan jó, mint azt hisszük, reméljük, a képzésből fakadóan olcsóbb, de minőségileg képzett játékosok kerülnek be a professzionális labdarúgásba. Ez is hathat pozitívan.

Viszont ha ez nem így történik, adott esetben a képzési rendszerből nem a megfelelő szintű játékosok kerülnek ki, nincsenek érdekes, a nagyközönség számára vonzó játékosok a rendszerben, akkor nem változik érdemben a magyar labdarúgás - fogalmazott Dénes Ferenc.

A sportközgazdász szerint kiszámíthatatlanok jelenleg a következmények. Maradjunk annyiban, hogy benne van a siker reménye is, és ez már jó dolog - mondta a szakértő.

Amikor szankció van, azért az egy figyelmeztető jel. Ennek van egy határozott üzenete a hivatásos magyar labdarúgás felé: ha nem megfelelő a gazdálkodásod, ha nem állsz erős lábakon, akkor bizony előfordulhat veled is az, hogy kiesel a körforgásból. Ez a legnagyobb szankció a sportban, hogy elveszted a jogodat az indulásra - közölte Dénes Ferenc.

Ez egy kemény lépés, és az, hogy egy ilyen típusú szankciót bevállalt a Magyar Labdarúgó Szövetség, nagyon fontos és üdvözölendő lépés, mert azt üzeni a többiek felé, hogy normálisan kell gazdálkodni. Ez segítheti a magyar labdarúgást, és ez önmagában sokat segíthet a futballiparon - véli a sportközgazdász.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×