eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Baráth: óriási küzdelmet folytatunk a kvalifikációs kajak-kenu vb rendezéséért

Szombaton este dőlhet el, hogy Szeged vagy a németországi Duisburg rendezheti a 2019-es olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot. Az esélyekről Baráth Etele, a magyar szövetség elnöke beszélt az InfoRádióban.

Nem is annyira a kampányunkon múlik ez, amely egyébként kiválóan sikerült, és egészen jó anyagot állítottunk össze, és van egy nagyon pozitív kormányhatározat is arról a támogatásról, amelyet a magyar kajak-kenu sport a világ kajak-kenu sportjának adni tud. A problémánk az, hogy a londoni olimpia előtt, amikor a franciaországi helyszín belebukott a szervezésbe, beugrottunk: egy év alatt megcsináltunk a kvalifikációs világbajnokságot Szegeden. Olyan még nem volt a kajak-kenu sport történetében, hogy egymáshoz ilyen közel egy ország megkapjon egy kvalifikációs világbajnokságot, mert ez a csúcs - hangsúlyozta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

"Németország és Magyarország örök nagy ellenfél is. Duisburgban azt megelőzően négy évvel volt olimpiai kvalifikációs vb, tehát ebből a szempontból sokkal jobb pozícióban vannak, mint mi" - tette hozzá a sportvezető.

Az anyag, amelyet összeállítottunk szerintem párját ritkító. Minden eleme a szervezéstől az épületek helyreállításán, újraépítésén keresztül, a nézőterek kiegészítésén túl - egy olyan szemközti nézőtér kiépítése, amely mindig is a vágyunk volt, hogy stadionszerű közvetítést lehessen nyújtani -, a televízióval kapcsolatos elképzelésünkig szerintem olyan, ami messze a világon a legjobb. Nagyon sok olyan javaslatot készítettünk, hogy milyen módon tudnánk támogatni már a világbajnokság előtti évben, 2018-ban, egy olyan előversenyt, amely a különböző földrészek felzárkózó sportolóinak nyújtana különleges edzőtáborozást és versenylehetőséget. Sok komoly ajánlatunk van, de azt gondolom, sajnos nem ezen múlik. Óriási küzdelmet fogunk folytatni, hogy el tudjuk nyerni - jelentette ki Baráth Etele.

"Elvben sokat segíthet az, hogy Duisburg, bár régebben rendezett olimpiai kvalifikációs vb-t, világbajnokságnak otthont adott 2013-ban, két évvel Szeged után, ahogy az is, hogy Vaskuti István az első alelnöke a nemzetközi szervezetnek, illetve hogy nagyon jó kapcsolatunk van személyesen is azokkal a kontinentális képviselőkkel, akiknek a kezében a döntés van" - emelte ki Baráth Etele.

Hozzátette: Magyarország erőteljesen a sprintversenyeknél, tehát a síkvízi területeken érdekelt, de a döntésnél jelen van az ocean racingtől, a szlalomtól a vadvízi evezéstől a maratonig rengeteg olyan szakág, amelyik nem biztos, hogy úgy gondolkodik, mint mi.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×