eur:
394.7
usd:
370.19
bux:
65162.43
2024. április 19. péntek Emma

Djokovic ötödször nyerte meg az Australian Open-t

A világelső szerb Novak Djokovic nyerte meg a férfi egyest a Melbourne-ben rendezett ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben 3 óra 39 perces csatában 7:6, 6:7, 6:3, 6:0-ra legyőzte a brit Andy Murrayt.

A két 27 éves játékos - akik először 12 évesen csaptak össze - harmadszor találkozott az év első Grand Slam-tornájának döntőjében. Az egy héttel idősebb Djokovic a 2011-es és 2013-as fináléban is magabiztosan verte Murrayt.

A rendkívül magas színvonalú és hosszú labdameneteket hozó nyitószettben az alig rontó Djokovic 5:3-ra elhúzott, ám skót riválisa visszajött, és kiharcolta a rövidítést. A tie-breakben Murray 4-2-re vezetett, csakhogy ezután már csak egy pontot nyert, így a szerbé lett a 72 perces játszma.

A folytatásban két-két brék következett, majd 4:3-nál kisebb incidens zavarta meg a meccset: két néző beugrott a pályára, és tribünről egy politikai transzparenst lógattak be. A közjáték nem zökkentette ki a feleket, ismét eljutottak a rövidítésig, melyben ezúttal Murray koncentrált jobban. Ez a játszma 80 percig tartott.

A harmadik szettben a brit 2:0-ra elhúzott, ám elbizonytalanodását kihasználva Djokovic - aki időnként lépni is alig bírt - megfordította az állást. Boris Becker tanítványa 5:3-nál kiszerválta a játszmát, és 3 óra 13 perc elteltével már ő volt előnyben.

A negyedik felvonásban már csak egy játékos volt a pályán, az Amelie Mauresmo által edzett Murray teljesen elfáradt, és gémet sem tudott nyerni.

Djokovic a modern éra első férfi játékosa, aki ötször diadalmaskodott a Melbourne Parkban, és pályafutása nyolcadik Grand Slam-trófeáját gyűjtötte be.

Djokovic és Murray 24-edszer találkozott egymással, párharcukban 16-8-ra a szerb vezet.

Eredmény:
férfi egyes, döntő:

Djokovic (szerb, 1.)-Murray (brit, 6.) 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:3, 6:0

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×