eur:
388.98
usd:
361.9
bux:
68559.7
2024. május 8. szerda Mihály

Női vízilabda világkupa - Évzáró az olaszok ellen

Tétmérkőzéssel búcsúztatja az esztendőt a magyar női vízilabda-válogatott, amely kedden 18.00 órától az olaszok legjobbjai ellen száll vízbe világliga-selejtezőn Szentesen.

Ez lesz a nyári margitszigeti Európa-bajnokságon harmadikként zárt együttes második összecsapása csoportjában, amelynek tagja még az orosz és a francia válogatott.

Az olaszok, akiket a budapesti Eb bronzmérkőzésén 10-9-re győzött le Merész András szövetségi kapitány alakulata, jól kezdték az európai vl-selejtezőket, mivel hazai medencében 12-5-re verték a franciákat, míg a magyar együttes, ha büntetőkkel is, de - 13-11-re - alulmaradt az oroszok vendégeként a november 25-i nyitányon. Már csak emiatt is nyernie kell Takács Orsolyáéknak a keddi összecsapáson, hogy esélyük maradjon a csoportelsőségre.

A nemzetközi szövetség, a FINA világliga-kiírása értelmében a négyesből a körmérkőzéses sorozatnak csak a legjobbja folytathatja a jövő nyári nyolccsapatos szuperdöntőben, amelynek győztese kijut a 2016-os riói olimpiára.

Az olaszok elleni csata előtt a magyar válogatott - ugyancsak Szentesen - a kanadaiak nemzeti csapatával tartott főpróbát, és az "elővizsga" jól sikerült: a Merész-gárda a szombati találkozón 12-11-re diadalmaskodott.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Nincsenek képben a vállalatok az új webdizájn elvárásokkal

Nincsenek képben a vállalatok az új webdizájn elvárásokkal

Jövő év júniusától új szabályozás lép életbe, amely a honlapok, digitális szolgáltatások akadálymentesítésének új kereteit tartalmazza, amely szükségessé teszi, hogy a vállalkozások felülvizsgálják az oldalaikat, tartalmaikat, de a Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencia hallgatóságából is csak néhányan emelték fel a kezüket arra kérdésre, hogy hányan gondoltak már rá, hogy ennek ügyében lépniük kell a közeljövőben. A digitalizáció egyik legfontosabb pontja, hogy az új és korábban keletkezett dokumentációt milyen módon érdemes kezelniük a cégeknek, hogy azok képesek legyenek joghatást kiváltani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×