eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - A Szolnok is elkezdi

A magyar csapatok közül a már az első, szeptember végi selejtezőkörben medencébe szólított OSC után az e hétvégén esedékes második fordulóban a Szolnok is bekapcsolódik a küzdelmekbe a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában.

Az alapvetően a honi bajnok Eger és a bronzérmes Szeged távozóiból összeállt, s a BL-ben utóbbi együttes helyén induló OSC hazai környezetben igazolhatja, hogy újabb lépésen van túl a nagycsapattá válás útján. A Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában az újbudai együttes a német Duisburg, az orosz Kazany és a romániai Nagyvárad csapatával találkozik, s az első hely legnagyobb esélyese. Mindhárom vendégénél egyértelműen erősebbnek tűnik az OSC, amely még másodikként is továbbjutna négyeséből a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe, ahová a Szolnok is vágyik.

Az utóbbi években az ob I-ben rendre ezüstérmes Tisza-partiakat sem az álmodozás vezérli, amikor sikeres BL-szerepléssel számolnak, még ha ehhez idegenben, a szerbiai Kragujevácon kell is vízbe szállniuk péntektől vasárnapig. Az új idényre a korábbinál is erősebbé tett, számos klasszis játékost - köztük a légiós élet után újfent idehaza pólózó olimpiai és világbajnokokat, Madaras Norbertet, Varga Dánielt és utóbbi öccsét, Varga Dénest is - a soraiban tudó gárda a vendéglátó Radnicki mellett a török Isztambullal és az olasz Posillipóval csap össze, s minden adott hozzá, hogy csoportelsőként folytathassa a nemzetközi sorozatot. A törökök ezen a szinten nem jelentenek valós veszélyt, a másik két rivális annál inkább. Esetükben azonban mérvadó lehet az a tény, hogy a múlt havi marseille-i selejtezőtornán úgy lett veretlenül első az OSC, hogy a Posillipót 10-1-re, a Radnicki Kragujevácot pedig 8-4-re győzte le.

Ami a folytatást illeti, a harmadik kvalifikációs körben a mostani négy csoportból továbbjutó nyolc együttes páros csatában, oda-visszavágós rendszerben vív meg október 29-én és november 12-én a főtáblás szereplésért. A négy győztes csatlakozik a nyolc kiemelthez - köztük a ZF-Egerhez -, mely csapatoknak nem kellett részt venniük az előcsatározásokban. A főtábla szereplői két hatos csoportra osztva, körmérkőzéses szisztémában játszanak majd november 29-től egészen május 2-ig. A legjobbak jutnak be az úgynevezett Final sixbe, a hatos döntőbe, melynek ezúttal is Barcelona ad majd otthont május 28. és 30. között.

A magyar csapatok hétvégi BL-programja:

D csoport, Budapest, Nyéki uszoda:
péntek:
A Híd-OSC-Újbuda - Nagyvárad (romániai) 18.50
szombat:
A Híd-OSC-Újbuda - Kazany (orosz) 16.30
vasárnap:
A Híd-OSC-Újbuda - Duisburg (német) 16.00

F csoport, Kragujevac:
péntek:
Radnicki Kragujevac (szerb) - Szolnoki Dózsa-Közgép 18.30
szombat:
Szolnoki Dózsa-Közgép - Posillipo (olasz) 20.00
vasárnap:
Szolnoki Dózsa-Közgép - Isztambul (török) 10.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×