eur:
387.4
usd:
356.59
bux:
68167.87
2024. május 17. péntek Paszkál

Huszti Szabolcs elmondja, miért szerződött Kínába

Huszti Szabolcs két és fél éves szerződést kötött a Csangcsun Jataj csapatával. A Hannovert elhagyó 51-szeres magyar válogatott futballista átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, megkapta a vízumot, és holnaptól együtt készül új csapatával. Huszti Szabolcs és Filipovics Vladan nyilatkozata.

"Kalandos néhány napon vagyunk túl, megérkeztünk Hongkongba, ahonnan nem tudtunk tovább repülni a tájfun miatt, és a vízumra is várni kellett. Ha nem is volt sima átigazolás, végül aláírtam a szerződést. Olyan ajánlatot kaptam, amit muszáj volt elfogadni, és bár egy új világba, egy új ország bajnokságába csöppentem, a futball az futball - azon leszek, hogy a legjobbamat nyújtsam itt is. Sokat köszönhetek a Hannovernek, ahogy ők is nekem, hiszen anno dupla áron, most pedig nagyjából tízszeres áron értékesített a klub. Ezért is mondtam: sok Huszti-transzfert kívánok még az egyesületnek! Fárasztó volt ez a hét, meg is viselt, de immár csak a csapatomra koncentrálok, az előttünk álló 15 mérkőzésre. Hamarosan a családom is utazik utánam, akik nélkül természetesen bele sem vágtam volna az egészbe" - mondta az 51-szeres válogatott játékos,

Menedzsere, Filipovics Vladan is utalt arra, hogy a pénz nagy szerepet játszott a klubváltásban: "Kicsit elhúzódott az aláírás, de a lényeg, hogy végül sikerült megkötni a szerződést. Nem volt egyszerű menet. A két klub hosszan egyezkedett, mielőtt a kínai vezetőség elkezdhette a tárgyalást Szabolccsal. A Hannover több ajánlatot is visszadobott, de végül megállapodtak a felek. Hogy miért Kína? A német vezetőség olyan kivásárlási árat jelölt meg, amelyet Bundesliga-csapat aligha fizetett volna ki Husztiért - sőt, nem is akarta rivális együttesnek eladni. Több országba is ajánlottam, de amikor a Csangcsun Jataj elnöke meglátta a róla készült anyagot, eldöntötte: Huszti Szabolcs kell neki! Az elmúlt két évben több klasszis játékos is Kínába szerződött és Szabit is sztárnak igazolták."

Csangcsun hétmiliós nagyváros Kína észak-keleti részén. A Jataj nevű csapatot 1996-ban alapították, 2007-ben bajnok volt, de a legutóbb (2013 végén) csak a tizennegyedik helyen végzett az élvonalban. A 2014-es bajnokság felénél a 13. helyen áll. A gárda edzője a szerb Dragomir "Dragan" Okuka, akinek fia, Drazsen az elmúlt években a magyar élvonalban játszott a Kaposvári Rákóczi színeiben. A Csangcsun Jatajnak (immár Huszti Szabolcson kívül) két brazil, egy argentin és egy üzbég légiósa van. 

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×