eur:
389.69
usd:
362.03
bux:
68479.39
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Michelisz Norbert: "Érzem a fejlődés lehetőségét"

A nyári szünetben sem tétlenkedik Michelisz Norbert és csapata, a Zengő Motorsport. Az autó már Argentínában van, de a pihenő alkalmat nyújt az eddig begyűjtött adatok kiértékelésére.

A Zengő Motorsport alakulata a nyári szünetben nem tudja tesztelni, fejleszteni a versenyautót, mert az már - a többi alakulat versenygépeivel együtt - Argentínában van.

Michelisz Norbert, a MOL-csapat tagja elárulta: ennek ellenére a nyári szünetben sem tétlenkednek. "A gyári csapat július végén egy négynapos tesztre utazik. Az ott kifejlesztett esetleges új alkatrészeket természetesen mi is megkapjuk majd a tengerentúli futamon. Ráadásul azt az információmennyiséget, amit eddig gyűjtöttünk, a nyári szünetben fogjuk hasznosítani, pontosan annak érdekében, hogy felkészülten várjuk a szezon fennmaradó futamait."

Öt versenyhétvégével a szezon vége előtt Michelisz Norbert 74 pontjával a világbajnoki tabella kilencedik helyen áll, ám a magyar versenyző lát esélyt az előrelépésre. "Az ötödik helyen álló Gabriele Tarquini és köztem mindössze 31 pont a különbség, ami nagyjából egy futamgyőzelemnek felel meg.

Öten vagyunk, akik erre az ötödik helyre pályázunk, így nagyon sok szerencse kellene ahhoz, hogy a másik négy versenyző kiessen, én pedig begyűjtsek ugyanakkor egy futamgyőzelmet. Öt versenyhétvége alatt azonban - mivel érzem a fejlődés lehetőségét - ez az ötödik hely nem elérhetetlen."

További részletek a molcsapat.hu-n

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×