eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Groupama Aréna lesz az FTC új stadionjának neve

A Groupama Garancia Biztosító hét évre szóló szerződést kötött a Ferencváros új stadionját üzemeltető Lagardére Unlimited Stadium Solutions Kft.-vel, így a nemrég felépült létesítmény hivatalos neve Groupama Aréna lesz.

Ezt Szekeres Tamás, a cég ügyvezető igazgatója jelentette be Kubatov Gábornak, az FTC elnökének és Yann Ménétriernek, a biztosítótársaság vezérigazgatójának jelenlétében szerdán Budapesten.

Szekeres Tamás elmondta, hogy a szerződés tartalmaz egy hároméves opciós lehetőséget, így adott esetben tíz évre biztos gazdasági helyzetet teremt a klubnak, ami a csapat jó szereplésének is feltétele. A megállapodás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Kubatov azt hangsúlyozta, a névhasználati jogra vonatkozó megállapodást az Albert-családdal egyeztetve, a Ferencváros elnökségének egyhangú döntésével és a Fradi baráti kör egyetértésével kötötték meg. Kiemelte, a Ferencváros természetesen nem felejti el és továbbra is csodálja Albert Flóriánnak, a stadion korábbi névadójának, az egyetlen magyar aranylabdás futballistájának életpályáját. Éppen ezért az aréna előtt például hamarosan leleplezik a legendás játékos szobrát, a stadionba vezető utat is róla nevezték el, valamint tervbe van az is, hogy a területet, amelyen az új aréna épült, Albert Parknak hívják a jövőben.

A klubvezető elmondta, családbarát stadiont szeretnének, az új aréna pedig új minőséget hoz majd a szurkolásban is.

"Európában bevett gyakorlat, hogy egy stadion nevét a fő támogatóról kapja. Magyarországon ez a kezdeményezés még egyedinek számít, ezért megtisztelő számunkra, hogy elsők között élhettünk ezzel a lehetőséggel. Hisszük, hogy a Groupama Garancia biztosító többéves aktivitása a sport és a futball terén bizonyítékul szolgálhat arra, hogy névadó támogatóként egyedülálló és kiváló szórakozási lehetőségeket biztosítunk a családoknak" - nyilatkozta Yann Ménétrier.

Szekeres Tamás megjegyezte, a Groupama Aréna alapvetően természetesen futballstadion, ugyanakkor egy rendezvényközpont, ahol a labdarúgó-mérkőzéseken kívül számos egyéb nagy eseményt is meg tudnak rendezni, ennek kapcsán elmondta, hogy már több neves külföldi fellépő képviselőivel is megkezdték a tárgyalásokat és a tervek szerint jövő júniusban már nagy koncerteknek is otthont adhat a létesítmény.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×