eur:
389.8
usd:
363.73
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Cselgáncs Budapest GP - Csernoviczki elődöntős

Az olimpiai harmadik, kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki Éva második sikerével bejutott az elődöntőbe a Papp László Arénában zajló Budapest Grand Prix nyitónapján.

A tatabányaiak 48 kilós versenyzője a bolgár Boriszlava Damjanova elleni gyors ippon után alaposan megküzdött a japán Kondo Amival, két vazaariját is visszaminősítették jukóra - közben reklamáló edzőjét-édesapját elküldték a tatamitól -, de végül ez is elégnek bizonyult az ázsiai ellen. Csernoviczki a négy között a kétszeres Afrika-bajnok bissau-guineai Taciana Limával száll szembe.

Az 52 kilósoknál Maros Barbara második sikerével bejutott a negyeddöntőbe, ahol vazaarival kikapott a francia Annebelle Euranie-tól. A KSI dzsúdósa így a vigaszágon bizonyíthat. Egy súlycsoporttal feljebb (57 kg) a világ- és Európa-bajnoki harmadik Karakas Hedvig ippongyőzelemmel kezdett a 16 között, majd négy intéssel leléptették a negyeddöntőben a szlovén Vlora Bedeti ellen, így ő is a vigaszágon folytathatja szereplését.

A nyitónap legnagyobb női kategóriájában, a 63 kilósoknál Szabó Franciska ippongyőzelemmel jutott tovább a nyolc közé, ahol leszorítással kikapott a japán Tasiro Mikutól, így szintén a vigaszágra került. Súlycsoporttársa, a 2007-ben vb-bronzérmes Baczkó Bernadett viszont hosszabbítás után, intéssel kikapott, így befejezte szereplését.

A kiírás szerint a negyeddöntők vesztesei küzdhetnek tovább a bronzéremig tartó vigaszágon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×