eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kiszenvedett győzelem az albánok ellen

Priskin Tamás büntetőből szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a magyar válogatott az albánokat. Ez Pintér Attila első sikere kapitányként.

Idei harmadik mérkőzését játssza Pintér Attila válogatottja. A Puskás Ferenc Stadionban az ellenfél az albán tizenegy. 

Az összeállítások. Magyarország: Rózsa - Heffler T., Lipták, Lang, Korhut - Varga J., Pátkai - Stieber, Rudolf, Dzsudzsák - Futács. A szombathelyi Rózsa Dániel és a paksi Heffler Tibor először játszik az A-csapatban. Albánia: Berisha - Hysaj, Mavraj, Curri, Lenjani - Lila, Cana, Agolli - Rama, Cikalleshi, Gashi.
Az első percekben hasonló játékot mutatott a magyar csapat, mint a dánok ellen, de pontatlanok voltak a passzok. Akadt néhány bántó technikai hiba is. Szerencsére az albánok sem vitézkedtek. 
A 10. percben a nemrégiben  a Hamburger SV együtteséhez igazolt Stieber Zoltán beadásáról alig maradt le Futács Márkó az ötösön. 
Néhány perccel később Pátkai Máté átadásáról Dzsudzsák Balázs maradt le. 
A 22. percben Korhut Mihályt szabálytalanul szerelte Shkelzen Gashi a saját büntetőterületén belül. A játékvezető nem ítélt tizenegyest, hibázott. 
Lang Ádám sárga lapot kapott. A következő percekben támadásban maradt a magyar csapat, de a pontatlanságok miatt továbbra sem sikerült helyzetbe kerülni. 
Ritkaság, hogy egy barátságos mérkőzésen ilyen nyilvánvalóan a hazai csapat ellen fújjon a játékvezető. Dzsudzsák Balázs sem kapta meg a megérdemelt szabadrúgást, pedig harcosan betört a védők közé. 
A második sárga lapot is magyar játékos kapja, Varga József. 
Szünet...
Futács Márkó helyett kalmár Zsolt folytatja. 
Mezőnyjátékkal telt a félidő első tíz perce, majd Pátkai helyére az újonc Vécsei Bálint állt. Agilisan futballozik. 
Varga Roland is a pályán, Stiebert váltotta. Szinte csak a cserék jelentenek eseményt. Az albánok kettőt cseréltek, Kapplani és Kace is beszált. A magyar oldalon a honosított Predrag Bosnjak került Korhut Mihály helyére. Priskin Tamás váltotta Rudolfot. 
Hoszú percek után egy ígéretes jelenet: Kalmár Zsolt szólója után egy védőről kipattant a lövése. 
Az utolsó magyar csere: Dzsudzsák Balázs helyére Lovrencsics Gergőt küldte be a kapitány. 
A 80. percben Varga Roland szabadrúgása után a labda elakadt a sorfalban. A kipattanó labdával újabb akció indult, Priskin Tamás kiharcolt egy büntetőt. ő maga végezte el, jól. 1-0. 
Kalmár Zsolt sárga lapot kapott. 
Agbolli lövése után Rózsa fölé ütötte a labdát. 
Az utolsó percek az albánoké volt, de sikerült megőrizni a vezetést. A mérkőzés egyetlen pozitívuma a győzelem. 

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×