eur:
389.07
usd:
360.79
bux:
68072.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vb-2014 - Brazília elmaradása jelentős

Sepp Blatter szerint jelentős késésben van a házigazda, de meggyőződése, hogy Brazília nagy sikerű futball-világbajnokságot rendez a nyáron.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke a France Football keddi számában nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy Brazília elmaradása az előkészületeket illetően jóval nagyobb, mint volt 2010-ben a Dél-afrikai Köztársaságé hasonló időszakban.

"Ezzel együtt nincs kétségem afelől, hogy ez a 200 milliós ország nagy labdarúgó-világbajnokságot rendez" - fűzte hozzá bizakodóan Blatter. A FIFA első embere a múlt héten megbeszélést tartott a dél-amerikai állam elnök asszonyával, Dilma Rousseff-fel Zürichben, s közlése szerint garanciákat kapott, hogy rendben lezajlik majd a vb.

Blatter kitért a Brazíliában időnként erőre kapó tömegmegmozdulásokra is:

"Lehetnek olyanok, akik arra akarják kihasználni ezt az eseményt, hogy a figyelmet magukra irányítsák, ám amikor megkezdődik a világbajnokság, és a brazil válogatott harcba száll hatodik vb-címéért, nem hiszem, hogy bárki kárt akarna okozni a futballnak" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Péntek délután megérkeztek a várt foglalkoztatottsági adatok az Egyesült Államokból. Az áprilisi számok alapján optimisták lehetnek a befektetők azzal kapcsolatban, hogy valóban a lehűlés jeleit mutatja az amerikai munkaerőpiac, a friss adatok azonban egyúttal felerősíthetik a recessziós félelmeket is. A közlés ezúttal is nagyobb elmozdulásokat hozott a dollár piacán és a tőzsdéken is, melynek következtében az EUR/USD árfolyama és az S&P 500 is is kritikus szintre ért. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak jelenleg a grafikonok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×