eur:
389.53
usd:
362.58
bux:
68013.45
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tizenkilencen Benedek Tibor keretében

Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya tizenkilenc fős keretet hirdetett ki kedden, amelyből kikerül a jövő hét végi Volvo Kupán vízbe szálló, illetve a február 4-i, görögök elleni világliga-mérkőzésen szereplő nemzeti együttes.

A jelöltek között 11-en vannak ott a tavaly nyáron, Barcelonában világbajnokságot nyert csapatból, amelyből ezúttal nem kapott meghívót Bátori Bence és Decker Ádám. Ugyanakkor több új embernek is lehetőséget ad a bizonyításra a szakvezető, aki például Angyal Dánielt és Erdélyi Balázst is meginvitálta a mostani összetartásra.

"Angyal Daninak mostanában nagyon tetszik a játéka, ezért kapott meghívást, Erdélyi Balázst pedig Amerikában hívtam fel, hogy haza tudna-e jönni erre a tíz napra, mert szeretném közelebbről is megnézni - nyilatkozta a szövetség honlapjának, a www.mvlsz.hu-nak Benedek. - Most fejezte be az egyetemet, ha hazatér vagy Európában folytatja, akkor nem baj, ha egy ilyen hosszabb összetartás keretében fel tudom mérni, hol tart."

A két hiányzó vb-aranyérmes esetében jelezte, Bátori Bence és Decker Ádám természetesen nem vált kegyvesztetté, a kapitány egyszerűen másokat is meg akar nézni.

"Tizenkilenc ember már így is sok, húsz fölötti létszámmal nem lehet normálisan dolgozni, viszont nekem kellenek a benyomások más játékosokról is" - jelentette ki Benedek Tibor.

A 19-es névsor:
Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok, Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok

Ami a válogatott programját illeti, hétfő és szerda este kétkapuzás lesz az amerikaiakkal, kedden pedig felkészülési meccs ellenük a Komjádi uszodában. Csütörtökön utazik a társaság Szolnokra, ahol péntektől vasárnapig a Volvo Kupán csatázik Németország, Szerbia és az Egyesült Államok válogatottjával. Benedek Tibor ezután jelöli ki azt a tizenhárom embert, aki a következő kedden esedékes görögországi világligameccsen játszik.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×