eur:
389.2
usd:
361.74
bux:
68097.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Räikkönen volt a leggyorsabb a Formula-1 első turbómotoros tesztjén

A Ferrarihoz visszatért Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb Jerezben, az idei Formula-1-es szezon első hivatalos tesztjének nyitónapján, melyen bemutatkoztak a mostantól használatos 1,6 literes turbómotorok.

A keddi gyakorlás előtt és közben több csapat, köztük a vb-címvédő Red Bull, illetve a Mercedes is bemutatta új autóját.

A tavalyi évhez képest bevezetett új előírások miatt a szakemberek már előzetesen azt várták, hogy sok nehézségük lesz majd az autókkal, és balsejtelmeik már az első tesztnapon beigazolódtak, miután több kocsi is leállt menet közben, vagy ki sem futott a pályára. Így például Sebastian Vettel is csupán három kört tudott megtenni, mért ideje pedig nem is volt.

Délelőtt Lewis Hamilton (Mercedes) volt a leggyorsabb, ám délután már nem körözhetett, miután letört első vezetőszárnya miatt kicsúszott a pályáról és összetörte autóját.

A brit pilóta 1:27.820 perces ideje végül a második helyet érte, miután a Lotustól érkezett Räikkönen délután 1:27.104 perces időt futott. Ugyanakkor a Ferrarival 2007-ben világbajnok finn napja sem volt probléma mentes, mivel délelőtt rögtön az első körében le kellett állítania autóját műszaki hiba miatt.

A nap harmadik legjobb eredménye a szintén finn Valtteri Bottas (Williams) nevéhez fűződik 1:30.072 perccel.

A teszt szerdán folytatódik a spanyolországi pályán, a világbajnoki idény pedig március 16-án, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×