eur:
389.29
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Wawrinkát magasztalja a svájci sajtó

Nagy terjedelemben és hatalmas lelkesedéssel számolt be a svájci sajtó Stanislas Wawrinka melbourne-i diadaláról, az ausztrál nyílt teniszbajnokság megnyeréséről.

Mint több helyütt rögzítették, a "szerény hős" először lépett honfitársa, Roger Federer helyére.

A Le Matin egyszerűen "óriás"-nak minősítette Wawrinkát, a polgármestere által vasárnap Stan-Barthélémyre átkeresztelt Saint-Barthélémy lakóját. Terjedelmes összeállításának részeként az újság aláírt poszterrel is kedveskedett az olvasóinak.

"Stantasztikus" - lelkendezett a Neue Zürcher Zeitung, amelyben a szakíró emlékeztetett arra, hogy bolondnak tartották volna azt, aki bő egy éve azt mondja: Wawrinka ilyen rövid időn belül Grand Slam-tornát nyer. A szerző szerint Wawrinka kilépett Federer árnyékából, ennek nyomán pedig marketingértéke jelentősen emelkedni fog.

"Wawrinka olyan, csak kevés sportolóra jellemző, népszerű értékeket képvisel, mint a megbízhatóság, a munkaszeretet és a szerénység" - fogalmaz a Tages Anzeiger. - "A munka, a bátorság és az alázat diadala" volt a melbourne-i a lap értékelése szerint, amely kiterjed arra is, hogy "nagy bajnokra jellemző tulajdonságokat csillogtatott" Wawrinka, aki korábban előszeretettel mutatkozott be úgy: "a svájci, aki veszít".

A "24 heures" arra hívta fel a figyelmet, hogy Wawrinka soha sem akart Federer helyébe lépni, "csak a legjobb férfi mellékszereplő Oscarjára pályázott".

Az újság szerint Roger Federer igazi bajnok, de Wawrinka még nála is követendőbb példa lehet az ifjúság számára.

"Mindazok, akik meg akarják érinteni a napot, anélkül hogy megégetnék szárnyaikat, megtalálták a vezérlő csillagukat. Stanislas Wawrinkának hívják. A Saint-Barthélemyből való vaudi játékos hétköznapi bajnok, akit (...) a józan ész vezet. A türelem, a munka tisztelete, az alázat - ezek azok a leckék, melyeket jól bevésett az tudatába."

A francia nyelvű sajtó a lojalitását is kiemeli, emlékeztetve arra, hogy Federer mindig vonakodott pályára lépni a Davis Kupa első fordulójában, Wawrinka viszont friss melbourne-i bajnokként is ott akar lenni a hétvégén Újvidéken, a szerbek elleni összecsapáson.

"Stan ilyen. Számára a dicsőség nem fékezője az odaadásnak" - szögezi le a "24 heures".

Ehhez kapcsolódva a "Le Matin" arra sarkallja Federert, hogy csatlakozzon Wawrinkához. "Ez a legjobb alkalom arra, hogy megváltoztassa a véleményét." A népszerű napilap szerint "a mester, +unser Roger+ számára nincs több mentség".

"Federer most már hátrébb áll a világranglistán, aggodalmai kevésbé elfogadhatóak, kevésbé legitimek, mint Wawrinkáéi" - teszi hozzá a szerző.

A melbourne-i fináléban a spanyol Rafael Nadalt négy szettben legyőző Wawrinka a harmadik, míg Federer a nyolcadik a legfrissebb nemzetközi rangsorban.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×