eur:
393.36
usd:
366.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Eldőlt a kérdés: Cristiano Ronaldo!

Cristiano Ronaldo mesterhármassal juttatta ki a portugálokat a világbajnokságra, Zlatan Ibrahimovic hiába szerzett két gólt, a svédek kiestek. Ugyancsak kijutott a ghánai, a görög, a horvát és a francia válogatott.

A ghánaiak ugyan 2-1-re kikaptak Egyiptomban, de 7-3-as összítéssel továbbléptek. A nap másik afrikai selejtezőjén Burkina Faso (a korábbi Felső-Volta) Algériában igyekszik megőrizni otthon szerzett, 3-2-es előnyét. Egy félidő után az állás 0-0.

A román válogatottnak Bukarestben kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia a görögök ellen. A meccs negyede elment, az állás továbbra is 0-0.
Nincs gól egyelőre Zágrábban sem, ez az egyedüli mérkőzés, amely hosszabbításra áll, hiszen Reykjavíkban 0-0-ra végzett az izlandi és a horvát csapat. 
Nagyon nehéz helyzetben a románok! A BL-sorozatban is jól futballozó Konsztantinosz Mitroglu Karagunisz előkészítése után biztos lábbal helyezett Tatarusanu kapujába. A gólszerző utána sárga lapot kapott féktelen gólöröméért - kár ilyenért lapot adni. 
Algéria megszerezte azt a gól, amellyel kijuthat a világbajnokságra. 1-0-ra vezet Burkina Faso ellen. 
Az izlandiak előbb egy lesgólt lőttek, majd Gudjohnsen lövését az utolsó pillanatban blokkolta Corluka.
A Bayern München csatára, Mario Mandzukic megszerezte a horvátoknak a vezetést Izland ellen. Most a horvátok állnak továbbjutásra. 
Bukarestben egy félideje maradt a románoknak, hogy legalább hosszabbításra mentsék a mérkőzést. Ahhoz is három gól kellene, 1-0-ra (összesítésben 4-1-re) ugyanis a görögök vezetnek.
Solnában mezőnyjátékkal kezdődött a meccs, a portugálok inkább a védekezésre ügyelnek. 
A 15. percben Isaksson bravúrja mentette meg a svédeket a kapott góltól, Bruno Alves fejese után szögletre ütötte a labdát. 
Elkezdőtt a negyedik európai pótselejtező is Párizsban. Természetesen egyelőre 0-0 az állás, az ukránok 2-0-ra nyerték az első meccset. 
Szünet van Zágrábban. Érdekes második félidőre van kilátás, mert Mario Mandzukic piros lapja miatt a horvátok emberhátrányba kerültek. Egyébként a Bayern csatára, ha ki is jutnak a horvátok a vb-re, legalább két mérkőzésről hiányzik majd. 
Algéria megnyerte 1-0-ra a Burkina Faso elleni mérkőzést, így idegenben szerzett góljaival kijutott a világbajnokságra.
Románia Toroszidisz öngóljával kiegyenlített Bukarestben, az állás 1-1. Összesítésben 4-2 a görögöknek. Van még fél órája a románoknak. 
Darijo Srna góljával 2-0ra vezetnek a horvátok Izland ellen. A vendégeknek immár két gólt kellene "találniuk".
Cristiano Ronaldo egy kis és egy nagy lehetőséget hagyott ki. Veszélyesebbek kapura a portugálok. 
Egy gólt ledolgoztak a hátrányból a franciák. Mamdou Sakho találatával 1-0-ra vezetnek az ukránok ellen. 
Tombol a Stade de France: Karim Benzema kiegyenlítette az első mérkőzésen összeszedett hátrányt. Franciaország-Ukrajna 2-0. 
A svédek más sebességfokozatra kapcsoltak, már volt helyzetük is, de még mindig 0-0 a solnai mérkőzés. Az 50. percben járunk. 
Cristiano Ronaldo góljával vezetnek a portugálok! Egy kontrából kiugrott a Real Madrid sztárja, s higgadtan befejezte az akciót. A svédek érzik, hogy nagy a baj. Három gólt kellene szerezniük. 
Ghána és Algéria után Görögország is kijutott a világbajnokságra. A bukaresti mérkőzés 1-1-re végződött. 
Horvátország is vb-résztvevő: a végeredmény Horvátország-Izland 2-0
Párizsban tart a második félidő, Hacseridi kiállítása miatt emberhátrányba kerültek az ukránok. 
Zlatan Ibrahimovic fejes góljával kiegyenlítettek a svédek. 1-1, de összesítésben még 1-2.
De már 2-2! Zlatan kíméletlenül bevágott egy 18 méteres szabadrúgást. Még van háta szűk 20 perc. 
Cristiano Ronaldót megrúgták, fáj a lába, de ettől még csodákra képes. Két pazar passzból két gólt rúgott, egyik szebb volt, mint a másik. A portugálok fordítottak, s feleslegessé tették az utolsó 10 percet. Svédország-Portugália 2-3, összesítésben 2-4, nem fognak a svédek három gólt szerezni. 
Mamadou Sakho szorításában Guszevről került a kapuba a labda, megszületett a harmadik francia gól, most már az emberhátrányban lévő ukránoknak kellene gólt szerezni. A franciák továbbjutásra állnak.
Vége a solnai mérkőzésnek: Svédország-Portugália 2-3, összesítésben 2-4
Kijutottak a franciák is: Franciaország-Ukrajna 3-0.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×