eur:
388.63
usd:
361.35
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Ma Győrben játszik Európa legjobb futballcsapata

Története során negyedszer játszik Magyarországon a Bayern München. Eltekintve az első alkalomtól, csak most hozzák el a bajorok minden sztárjukat. Az ellenfél a magyar bajnok Győri ETO lesz.

Manuel Neuer, Tom Starke kapusok, Dante, Daniel Van Buyten, Thiago Alcántara, Franck Ribéry, Javi Martínez, Mario Mandzukic, Arjen Robben, Xherdan Shaqiri, Rafinha, Jan Kirchoff, Jerome Boateng, Mario Götze, Philipp Lahm, Mitchell Weiser, Thomas Müller, Diego Contento, David Alaba, Luis Gustavo, Bastian Schweinsteiger mezőnyjátékosok.

Ezt a névsort küldték el Győrbe a bajorok, ezekre a játékosokra lehet számítani a délután négy órakor kezdődő mérkőzésen. Minden nagymenő köztük van, így a nemrégiben az Európa három legjobb játékosa közé választott Franck Ribéry, a német ligában a legjobbnak talált Bastian Schweinsteiger, vagy a legutóbbi vb-gólkirály, Thomas Müller.

A Bayern a Bundesliga életre hívása óta először 1974-ben játszott Magyarországon, az Újpesti Dózsa ellen BEK-elődöntőt vívott. 1978-ban következett az MTK elleni Totó Kupa-mérkőzés, majd 2004-ben egy barátságos mérkőzés a győri klub centenáriuma tiszteletére.

Harminckilenc éve a legjobbak jöttek, 1978-ban hiányoztak az argentínai Mundialra készülök, 2004-ben nem jött el, például, Oliver Kahn. Most ellenben minden ászt "beígértek".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 8. 15:43
×
×
×
×