eur:
387.83
usd:
359.89
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

A kétszázas távokon Janics Natasa szinte verhetetlen

További kilenc számban eldőlt, hogy mely egység képviseli Magyarországot az augusztus végén kezdődő, duisburgi kajak-kenu világbajnokságon. A Maty-éri válogató szombati versenynapján tíz döntőt bonyolítottak le.

A legrövidebb távon, 200 méteren a kajakos Douchev-Janics Natasa és Tótka Sándor is duplázott, azaz a májusi első fordulót követően most is nyert, ráadásul Douchev-Janics Kovács Katalinnal párosban is verhetetlennek bizonyult.  A férfiak K-2 200 méteres számában a Molnár Péter, Bán Kristóf kettős diadalmaskodott - ők is bekerültek a vb-csapatba.  

Női C-1 200 méteren Lakatos Zsanett ezúttal legyőzte az első válogatón győztes Takács Kincsőt, majd a később megrendezett szétlövésben is jobbnak bizonyult párostársánál, így ebben a számban ő szállhat majd vízre Duisburgban. Ötszáz méteren a kenusoknál az Eb-n is indult Nagy Péter nyert, párosban pedig ismét az egy kilométeren is vb-induló Mike Róbert, Vasbányai Henrik duó diadalmaskodott - ezzel ez a két egység is készülődhet a vb-re. 

A leghosszabb távon, 5000 méteren az Európa-bajnok Csay Renáta, valamint Noé Milán (mindkettő K-1) és Vajda Attila (C-1) nyert, így ezekben a számokban sem lesz szükség külön versenyre, úgynevezett szétlövésre.

Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×