eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Vitorlás világversenyek Balatonföldváron

Balatonföldvár a magyar vitorlássport idei fővárosa - ezzel a mottóval tartottak pénteken sajtótájékoztatót a Somogy megyei településen a szezon két hazai rendezésű világversenyéről, a Repülőhollandi-világbajnokságról és az Optimist Európa-bajnokságról.

Május 24. és június 1. között, 1996 és 2005 után harmadik alkalommal rendezik meg Balatonföldváron a Repülőhollandi-vb-t. A vb-re 19 nemzet 85 egysége nevezett a világ minden tájáról, s a fő esélyesnek a címvédő Majthényi Szabolcs, Domokos András párost tartják a szakemberek. A Balatonföldvári Spartacus SE kettőse tizedik vb-aranyérméért száll harcba úgy, hogy saját közönsége előtt még egyszer sem jutott el az első helyig (mindkétszer ezüstérmet nyert).

"Természetesen célunk az újabb aranyérem megszerzése, de tudjuk, hogy hazai környezetben nem lesz könnyű a dolgunk." - fogalmazott Majthényi Szabolcs. - "Nemcsak a versenyzésre kell összpontosítanunk, hanem szervezési feladataink is lesznek, és a versenyzőtársak is minket találnak majd meg, ha bármiben segítségre szorulnak. Mi szívesen segítünk, és azt valljuk, az dönt majd, hogy ki milyen szellemi állapotban áll oda a rajthoz. Jól ismerjük a Balatont, de a szél mindig kiszámíthatatlan errefelé."

A szezon másik nagy versenyének, a Windows Optimist Eb-nek június 29. és július 7. között ad otthont Balatonföldvár. Az utánpótláskorúak népszerű hajóosztályában várhatóan 250 versenyző méri majd össze ügyességét.

A település polgármestere, Holovits Huba elmondta: Balatonföldvár története összeforrt a magyar vitorlássport történetével, így természetes, hogy a helyi önkormányzat mindenben segíti a két rendezvényt. A földváriak arra is odafigyelnek, hogy a helyi fiatalok ingyenes képzéseken sajátítsák el a sportág alapjait.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×