eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Ez nyomasztja Micheliszt a magyar futam előtt

A túraautó-világbajnokság (WTCC) egyetlen magyar pilótája, Michelisz Norbert esélyes a győzelemre a Hungaroringen. Ezzel a nyomással vág neki a hétvégi versenynek, mint az InfoRádió kérdésére elmondta: "tavaly feladtam magamnak a leckét a futamgyőzelemmel". A szlovák túraautó-futamok előtt jelentős fejlesztéseken esett át a Honda, ami az eredményeken is meglátszott. Michelisz Norbert azzal lenne elégedett, ha a Hungaroringen ezen a hétvégén ő lenne a japán gyártó legjobb versenyzője.

"Nem akarom kizárni, hogy futamot tudunk nyerni, ugyanakkor azt is látom, hogy ehhez szerencse kell most" - nyilatkozta az InfoRádió kérdésére Michelisz Norbert. A 27 esztendős versenyző - aki ebben az évben a BMW helyett egy Hondát irányít - a mogyoródi pályán sorra kerülő versenyek, a vb 7. és 8. futama előtt csütörtökön rendezett budapesti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, neki és a Zengő Motorsport munkatársainak egyaránt sokat kell még tanulniuk a Hondáról, de nagyon boldog lenne, ha a hétvégén már a győzelemért csatázhatna.

"Azt most már mindenki látja, hogy a Honda egy jó autó, ugyanakkor vannak még olyan részek, amelyekkel kapcsolatban bizonytalanok vagyunk" - nyilatkozta az elmúlt hétvégén, a Slovakiaringen harmadikként célba ért Michelisz az MTI-nek. "A legutóbbi dobogós eredmény miatt mindenképp van okunk a bizakodásra, a Hungaroring vonalvezetése ráadásul fekhet is az autónknak, jó lenne hazai közönség előtt az élen zárni valamelyik futamon."

Michelisz az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy bízik abban, a gyári pilótákat meg tudja előzni majd a Hungaroringen. Hozzátette: reméli, a jól ismert hazai pálya előnye látszani fog majd látszani fog a teljesítményében is. Mint mondta: a fő szempont ezen a versenyhétvégén az, hogy ő legyen a leggyorsabb Hondás pilóta.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×