eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

BL: Messi vagy nem Messi, ez itt a kérdés

Messivel vagy Messi nélkül, de Cesc Fabregasszal. A barcelonai Sport internetes portálja csak kicsit segített megoldani a BL-negyeddöntő előtt a nagy rejtélyt: játszhat-e a négyszer is a világ legjobbjának választott argentin csatár.

Lionel Messi a múlt héten csak egy félidőt játszott Párizsban, a 2-2-re végződött első találkozón a PSG ellen, kénytelen volt kihagyni a bajnoki találkozót is. Még most sem teljesen egészséges, s alkalmasint a szerepeltetése némi kockázatot is rejthet magában, ugyanis az egyik jól értesült spanyol portál már arról szondáztatta olvasóit, érdemes-e kockáztatni a "Bolha" beállítását. A többség szerint egyébként nem, Tito Vilanova pedig, mint hírlik, inkább arra hajlik, hogy Messit a "vészforgatókönyvbe" írja bele.

A gyakorlatban ez nyilván azt jelentené, hogy az argentin játékos nem kezd, ellenben ha a találkozó nem alakul olyan jól, ahogyan erre a katalánok számítanak, még mindig beszállhat. Logikus lépés, s a Barcelonát - a szombati, RCD Mallorca elleni bajnoki 5-0 alapján - nélküle sem kell (nagyon) félteni.

Nyilván senki sem állíthatja, hogy a szezonban már közel 60 gólt szerző Messivel nem hatékonyabb a támadójáték, de szombaton meggyőző volt a mesterhármast szerző, s még két gólpasszt is adó Fabregas és a duplázó Alexis Sánchez játéka is. Vilanova ma este Fabregast állítja a kezdő csapatba, aki "hamis kilencest" fog játszani, azaz olyan szerepkörben futballozik, mint például az Európa-bajnokságon, amikor Fernando Torres nélkül kezdtek a spanyolok.

A chilei Sánchez a katalánok egyik legnagyobb legendájától, Johan Cruyfftól kapott bókot a bajnoki teljesítménye után: "Boldog lehet a Barcelona, hogy olyan futballistája van, mint Alexis Sánchez".

Carlo Ancelotti, a PSG vezetőedzője a nyilvánosság előtt nem foglalkozott azzal, mennyit nyerne vagy veszítene a csapata Messi játéka, vagy Messi távolléte esetén. "Az, hogy Messi játszik, vagy, hogy nem, az nem a mi problémánk" - mondta. Inkább azt tartotta fontosnak, hogy Thiago Silva elutazott a csapattal, vélhetően, kisebb sérülése ellenére, játszani fog.

Kérdéses ellenben az ugyancsak brazil születésű, de olasz válogatott Thiago Motta játéka. Ancelotti szerint nincs fizikailag a legjobb állapotban, ellenben nagyon fontos játékos. Nem mellékesen korábban a katalánok futballistája volt, ismeri a Barcelona stílusát és játékosai többségét.

Mint ahogy ismeri Zlatan Ibrahimovic is, aki arra számíthat, hogy tüntetnek majd ellene a barcelonai szurkolók. Õt azonban ez aligha fogja zavarni.

A másik ma esti, ugyancsak 20.45-kor kezdődő találkozón a bajnoki címét már bebiztosító Bayern München a BL-ben szeretné folytatni nagyszerű menetelését. A bajorok az első mérkőzésen 2-0-ra megverték a Juventust, így favoritként lépnek pályára. Antonio Conte a Pescara elleni hétvégi, egyébként 2-1-re megnyert mérkőzésen több kulcsjátékosát is pihentette, ellenben a Bayern ellen várhatóan Buffon, Chiellini, Pirlo és Barzagli is pályára lépnek. A csatárkettőst Quagliarella és Vucsinics alkotja majd. A Bayernben Toni Kroos sérült, Javi Martínez ellenben játszhat. Luis Gustavo ellenben nem lesz a kezdő csapatban.

Televízió
Digisport 1

20.00: Barcelona-Paris Saint-Germain (A mérkőzés 20.45-kor kezdődik)
Digisport 2
20.40: Juventus-Bayern München (A mérkőzés 20.45-kor kezdődik)

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×