eur:
388.97
usd:
363.5
bux:
68043.21
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rajtol a csonka szezon

Gyakorlatilag változatlan összetételű keretének köszönhetően címvédésre készül a Los Angeles Kings az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), amelynek 2012/13-as csonka szezonja szombaton rajtol, miután a klubtulajdonosok és a hokisok lezárták közel négy hónapig tartó bérvitájukat.

A Kings az előző alapszakaszt a nyugati főcsoport utolsó, azaz nyolcadik helyén zárta, a rájátszásban azonban könnyedén jutott túl mind a négy riválisán, és lett története során először Stanley Kupa-győztes.

Kihívója lehet ugyancsak nyugatról a Sedin ikrek fémjelezte Vancouver Canucks, valamint a Detroit Red Wings. Utóbbi gárdát már nem erősíti minden idők egyik legjobb hátvédje, a nyáron visszavonult svéd Nicklas Lidström. Keleten a Pittsburgh Penguinst sztárduója, az orosz Jevgenyij Malkin és a kanadai Sidney Crosby repítheti, de roppant erős az előző évadban főcsoportfináléig jutott New York Rangers is, amely a holtidényben megszerezte a korábbi gólkirály Rick Nash-t.

Az elhúzódó bérvita miatt az is kérdéses volt, hogy megtartják-e egyáltalán a szezont, végül sikerült megállapodni. Ám így is elmaradt a január elsejei hagyományos nyitott pályás derbi, a Winter Classic, valamint az All Star-gála.

Az idénykurtítás azt jelenti, hogy a csapatok a megszokott 82 helyett 48 mérkőzést játszanak az alapszakaszban, ezt 99 nap alatt tudják le. Mind a harminc gárda csak saját főcsoportbeliekkel mérkőzik. A rájátszásban nem lesz változás, keletről és nyugatról is a legjobb nyolc-nyolc jut be. A Stanley Kupát legkésőbb június 28-án adják át.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×